Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom een vuurtje bij Heiwerkzaamheden?

Op het terrein waar heiwerkzaamheden plaatsvinden is er altijd een open vuurtje. Waarvoor dient dit vuurtje? En hoe werkt het? (wellicht een waakvlam)

Goede uitleg gewenst.

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
9.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Voor het uitvoeren van heiwerkzaamheden is geen vuurtje nodig. Waarvoor het vlammetje wat jij ziet wel nodig is weet ik niet.

Toegevoegd na 1 dag:
Nou ik moet mijn minnetjes proberen weg te werken en dus heb ik mijn zoon gebeld die heibaas is.
Om de betonnen heipaal te beschermen tegen de klappen van het heiblok wordt de paal beschermt met een mutsvulling. Deze bestaat uit een houten schijf/blok die op de paal ligt en op zijn plaats wordt gehouden door een stalen kap, de muts. Als de klappen heftig zijn bestaat de mogelijkheid dat het hout gaat fikken. Bij sommige gemeentes is dit verboden, die willen geen open vuur op de bouwplaats en dus moet het vuur geblust worden. Op plaatsen waar dit niet verboden is, wordt bij koude dagen het brandende hout wat verwisseld moet worden op een hoop gelegd, zodat de bouwvakkers zich er tijdens de pauze aan kunnen warmen. Ook wordt het hout wel door de bouwvakkers meegenomen als openhaardhout.
Het vuurtje is er dus niet altijd, is geen waakvlam en heeft geen bouwtechnische functie.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Haha, geen vreugdevuur hoor. De betonnen palen worden door een heiblok in de grond geslagen, dat zijn de klappen die je iedere keer hoort. Tussen het heiblok (staal) en de betonnen paal wordt een houten blok geplaatst om te voorkomen dat de kop van de betonnen paal kapot gaat.
Door de wrijving en de enorme kracht van de klappen vliegt deze in de fik.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
om zich te warmen? kheb het nog nooit gezien?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je zit in de buurt. Zie mijn antwoord.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding