Waarom een vuurtje bij Heiwerkzaamheden?

Op het terrein waar heiwerkzaamheden plaatsvinden is er altijd een open vuurtje. Waarvoor dient dit vuurtje? En hoe werkt het? (wellicht een waakvlam)

Goede uitleg gewenst.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor het uitvoeren van heiwerkzaamheden is geen vuurtje nodig. Waarvoor het vlammetje wat jij ziet wel nodig is weet ik niet. Toegevoegd na 1 dag: Nou ik moet mijn minnetjes proberen weg te werken en dus heb ik mijn zoon gebeld die heibaas is. Om de betonnen heipaal te beschermen tegen de klappen van het heiblok wordt de paal beschermt met een mutsvulling. Deze bestaat uit een houten schijf/blok die op de paal ligt en op zijn plaats wordt gehouden door een stalen kap, de muts. Als de klappen heftig zijn bestaat de mogelijkheid dat het hout gaat fikken. Bij sommige gemeentes is dit verboden, die willen geen open vuur op de bouwplaats en dus moet het vuur geblust worden. Op plaatsen waar dit niet verboden is, wordt bij koude dagen het brandende hout wat verwisseld moet worden op een hoop gelegd, zodat de bouwvakkers zich er tijdens de pauze aan kunnen warmen. Ook wordt het hout wel door de bouwvakkers meegenomen als openhaardhout. Het vuurtje is er dus niet altijd, is geen waakvlam en heeft geen bouwtechnische functie.

Haha, geen vreugdevuur hoor. De betonnen palen worden door een heiblok in de grond geslagen, dat zijn de klappen die je iedere keer hoort. Tussen het heiblok (staal) en de betonnen paal wordt een houten blok geplaatst om te voorkomen dat de kop van de betonnen paal kapot gaat. Door de wrijving en de enorme kracht van de klappen vliegt deze in de fik.

om zich te warmen? kheb het nog nooit gezien?

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100