Wie kun je inschakelen als je problemen met het internet?

Hallo,

Wie kun je inschakelen als je problemen met het internet?
En dan bedoel ik niet de internet provider.

Want de internet is meestal stabiel. Het probleem is alleen dat het af en toe uitvalt. Vaak komt dat doordat er 1 of meerder personen in het huis gebruik maakt van Wifi/draadloos internet. Want zolang iedereen gebruik maakt van bekabeld internet is er geen probleem. Maar ik wil graag iemand inschakelen die persoonlijk dit probleem kan inzien. Want het is best een complexe probleem.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ook al denk je dat het niet aan de provider ligt, die kan je dan toch vragen of ze willen komen kijken, meestal hebben die monteurs daarvoor. Ik weet niet wat het kost, maar dat kan je van tevoren even vragen. Je kan ook naar een computerwinkel in de buurt vragen of ze een monteur langs willen sturen.

Er zijn vaak genoeg wizzkids die wel een blik willen werpen op het draadloos netwerk. Maar waar het meestal om gaat zijn: - Er is storing op het "kanaal" van de WiFi: Wifi kan op 11 kanalen uitzenden en ontvangen, elk heeft een bepaalde radiofrequentie range. Als de buurman op diezelfde range zit is er kans dat het Internet het soms niet doet (verwarring / botsing van de pakketjes) --> In de router / access point kijken of het kanaal op een andere gezet kan worden en dan weer een tijdje testen. Tip: Sla minimaal 1 nummer over ten opzichte van waar je nu zit (dus van kanaal 3 naar 1 of 5) - De firmware van de router / access point is niet optimaal: Een lastige iets, hierbij gaat het om de besturingssoftware van het kastje wat het wifi signaal doorgeeft. Net als met Windows komen er ook nieuwere versies en patches om het geheel goed werkend te houden --> kijk eens op de fabrikanten website en zoek daar naar het exacte product en zoek daar naar firmware. Tip: goed lezen! Als het verkeerd gaat is het mogelijk dat de router geheel niet meer werkt! Hoe te testen: - Ping: Ping is een commando wat aangeeft of een netwerk apparaat of server reageert op je verzoek. Open op Windows via START --> Uitvoeren een command prompt door "CMD" in te typen (dos box) In dit venster kun je een ping signaal naar je router sturen, om te testen om de verbinding tussen jouw PC en de router werkt. Vaak is het ip van de router iets van 192.168.x.x Om dit echt te achterhalen typ je in de DOS box: "ipconfig /all" Dit geeft een hoop informatie en zoek hier naar "standaardgateway" Vervolgens typ je: ping (bijvoorbeeld ping 192.168.1.1) als dit werkt krijg je antwoord en zie je van de 4 pakketjes hoeveel er aankomen. Komen deze allemaal aan, dan werkt de verbinding draadloos goed. De volgende stap is te kijken of de Internet verbinding ook werkt. door "ping 74.125.77.147" in te typen stuur je een verzoek naar Google toe. Ook hier zou je 4x antwoord moeten krijgen. (in dit geval werkt alles naar behoren)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100