Hoe typ je op een klein toetsenbord een ''Franse c''?

Ik heb een mini laptop, en voor school moet ik er Franse woordjes op typen. Ik wist niet hoe je zo'n c met een kriebeltje eronder moet typen, dus zocht ik het op. Er staat op internet dat je ALT 135 moet drukken, alleen rechts van mijn toetsenbord staan niet van die extra cijfertjes. En nu weet ik niet op welke andere manier ik die speciale c kan typen. Ik hoop dat er ook een andere manier is!
PS. Weet iemand misschien ook hoe je zo'n Franse c noemt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je rechter alt (ALT GR) tegelijk met een komma in toetsen. Het heet een Cedille

Eerst een 'komma in de lucht' typen, dan een c. Net als dat je dat doet bij de é

Ik typ het als volgt: ' + c = ç het heet een Cedille

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Cedille

De toets van de hoge komma eerst indrukken: ' (rechts van de puntkomma). Als het goed is komt er dan nog niets in beeld. Druk nu op de c en je krijgt de ç.

Dat kan op 3 manieren: - Alt GR (rechter alt) + , = ç - Ctrl + alt links + , = ç - ' + c = ç (dus é maar dan met een c)

Door de toets tussen de dubbele punt en de enter in ('de aanhalingstekens') 1x in te drukken en daarna de c. Dan krijg je deze letter: ç. De naam ervan is de cedille.

Als je dat doet in word, heb je dan wel eens gekeken in invoegen symbolen? Daar staat per lettertypen een onmogelijke hoeveelheid van diverse tekens. Bij de normale lettertypen staat die in elk geval. Ҫ Ҫ zowel klei als in hoofdletter. Vandaar uit kun je deze selecteren en dan plakken in bijvoorbeeld de mail, powerpoint enz. Frank Toegevoegd na 22 uur: Bij gebruik van wordpad zul je een omweg moeten maken. Ga naar start,alleprogramma.systeemwerkset,speciale tekens. Zoek het teken op klik op kopieren en plak in wordpad vanuit het klembord FRank

Normaal staat die onderaan de 9 toets, niet op je numeriek klavier maar onder de functietoetsen.

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100