Mijn laptop laadt niet meer op. Ligt dat aan de adapter?

Ik heb laatst met mijn laptop (Samsung V19 4.74A) op bed gezeten. Zowel mijn laptop als mijn adapter waren erg warm. Mijn laptop was aan het opladen, maar opeens stopte hij hiermee. Het lampje op de adapter brandt ook niet meer. Ligt dit aan de adapter? Is deze misschien doorgebrand? Kan ik gewoon een nieuwe adapter kopen? Kan het probleem ook in mijn laptop zitten en hoe erg is dit dan? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je de accu uit de laptop haalt en dan de adapter aansluit dan kun je controleren of de adapter nog werkt: de computer moet zonder accu kunnen werken op de adapter. De laadelektronica bij de meeste moderne laptops zit in de computer zelf, dus als de accu niet meer wil laden zit de fout óf in de computer, óf in de accu. Als de adapter kapot is dan kun je een vervangende universele adapter kopen, of proberen een originele Samsung te vinden. (marktplaats?)

Als je je laptop op bed gebruikt moet je ervoor zorgen dat de ventilatoropening niet door de deken wordt verstopt. Je laptop kan dan niet meer goed gekoelt worden en wordt dan warm. Het lijkt er op dat je adapter inderdaad is doorgebrand. Een nieuwe aanschaffen zal het probleem oplossen.

Als het lampje van je adapter niet meer brandt mag je redelijkerwijs aannemen dat je adaptor defect is. Je zou eventueel met een universeelmeter kunnen meten of de adapter spanning geeft. Helaas vrees ik voor jou dat er meer defect is. Dit kan varieren van een defecte stekker welke door het zitten op je laptop misschien is verbogen en kortsluiting heeft gemaakt tot zoals al is benoemd een afgesloten ventilatieopening waardoor je computer te warm is gelopen. Denk dat iedere pc hersteller jou in no time kan vertellen wat er uiteindelijk beschadigd is. Zij hebben de kennis en meet apperatuur. Anders blijft het gokken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100