hoe kopieër ik een bestand van harde schijf naar usb zonder dat dat op de harde schijf te zien is?

Er moet een bestand gekopieerd worden van harde schijf naar usb. Ik wil niet dat dat te zien is op de harde schijf. Kan dat of is dat te traceren in het systeem of met een programmaatje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelfs het *lezen* van een bestand wordt bijgehouden in de gegevens over dat bestand. Normaal gesproken zie je bij een bestand alleen de tijd waarop dat bestand voor het laatst is *veranderd*. Maar onderhuids houdt Windows ook bij wanneer dat bestand voor het laatst is *benaderd* (gelezen of geschreven). Die "time of last access" is normaal gesproken niet zichtbaar, maar er zijn programma's die die tijd wel zichtbaar kunnen maken. Aan die tijd kun je dan zien wanneer het bestand voor het laatst is gelezen. Om dat te voorkomen, kun je een aantal dingen doen. 1. Je kunt een programma downloaden en op een USB zetten waarmee je die "time of last access" niet alleen zichtbaar kunt maken, maar ook kunt aanpassen. Gebruik dat programma eerst om de "time of last access" te zien, en schrijf die tijd op. Kopieer daarna het bestand naar USB. Zet dan met het programmaatje de "time of last access" terug naar de oorspronkelijke waarde. 2. Er zijn programma's die de hele harde schijf alleen-lezen maken. Start de computer, start dan dat programma, en kopieer vervolgens het gewenste bestand naar USB. Windows wil dan natuurlijk de "time of last access" aanpassen, maar dat kan niet, want de harde schijf is alleen-lezen. 3. Start de computer van een Linux-DVD. Mount de harde schijf in read-only mode. Daarna kun je het gewenste bestand veilig kopiëren. -- Maar eenvoudiger is natuurlijk om het bestand gewoon te kopiëren - bijna niemand kent die "time of last access", dus kleine kans dat ze erachter zullen komen. Je kunt ook het bestand kopiëren en daarna een volledige virusscan doen. Bij die scan worden *alle* bestanden door de virusscanner gelezen. Van *alle* bestanden ligt daarna de "time of last access" binnen het afgelopen uur, dus is jouw kopieer-aktie onzichtbaar geworden.

Geheime dingen van plan? Het is sowieso niet te zien wat er met de bestanden gebeurd afgezien van bewerkingen dus je kunt gerust je dingen kopiëren.

Download CCleaner. Ga naar Tools (Of gereedschap in het nederlands) Dan kies je de harde schijf wisser. Selecteer de harde schijf. Vervolgens selecteer je ''alleen vrije ruimte'' en dan bij beveiliging hoe vaak. (Hoe veiliger hoe langer het duurt) Laat de computer zijn werk doen. Erg veilige methode.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100