Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Meld je hier gratis aan en begin met bloggen...

http://www.web-log.nl/page/aanmelden
(Lees meer...)
rose
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
vet goed antwoord!

Andere antwoorden (2)

Een weblog aanmaken kan je het beste doen door je aan te melden bij een web-log dienst of de software downloaden en op een eigen website / server zetten. Hieronder plaats ik links voor beide mogelijkheden.

Maar dan?

Een weblog, of blog, is een site in een dagboek-stijl. De maker, de weblogger of blogger, plaatst links naar andere webpagina's die hij of zij leuk of interessant vindt. Deze links zijn vaak voorzien van een (kort) stukje commentaar van de weblogger. Je kunt een weblog maken over jezelf of over een specifiek onderwerp.

Het is handig om daar eerst over na te denken. De film Julia & Julia ging bijvoorbeeld over een meisje Julia dat een weblog schreef over recepten die ze uitprobeerde van Julia Child (een Amerikaanse kookboekenschrijver). Er zijn ook mensen die alleen maar nieuws kopieren over een onderwerp dat ze leuk vinden. Anderen schrijven er een eigen mening over.

Daarnaast is van belang voor wie je schrijft. Voor een grote groep, voor familie en vrienden, of alleen voor jezelf. Maak daarin een duidelijke keuze.

Partijen die een weblog aanbieden zijn
web-log
http://www.web-log.nl/

blogse
http://www.blogse.nl/

Blogger
http://www.blogger.com/

TypePad / Typepad Micro
http://www.typepad.com/micro/
http://www.typepad.com/


Software om zelf een weblog te maken:

WordPress
http://www.wordpress.org/

Movable Type
http://www.movabletype.org/

Nucleus
http://nucleuscms.org/

Toegevoegd na 1 minuut:
Nog meer informatie over weblogs kan je vinden op http://weblog.startpagina.nl/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
rose
12 jaar geleden
Kom op, SOM, de lijst is nog lang niet uitputtend! ;-)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
ha ha, nee, maar dit zijn wel de grote spelers. Ik zou dan toch adviseren om met de weblog startpagina verder te gaan. Er is nogal wat software voor. Ik vind zelf web-log wel fijn en als het om een eigen website met software gaat word press.
rose
12 jaar geleden
Wordpress leek me voor de vraagsteller wat teveel van het goede, vandaar dat ik web-log adviseerde. Ik geloof niet dat ze om een bos verlegen zit waar ze zelf nog weer een boom moet uitkiezen...
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Dat is ook weer waar.
Als je heel weinig weet op dit gebied kan ik je www.bloggen.be aanraden. Dat is erg simpel, werkt goed en je kan er nog veel foto's bij plaatsen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding