wat is het nut voordeel een wifi netwerk

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je bedoelt op je mobiel: A Het is sneller internet. B Het gaat niet van je bundel af. C soms worden filmpjes op sites als youtube geblokkeerd door je provider als je geen onbeperkt internet hebt. En die kun je dan met wifi wel bekijken.

Als je meerdere apparaten thuis hebt die internet nodig hebben en je installeert wifi bij je thuis, kun je draadloos internetten op alle apparaten.

Je zit dan zonder al die draden in huis. Je moet wel goed informeren bij allerlei providers, want soms is het bereik heel slecht en kan dit heel irritant zijn. Maar verder is het wel goed

Je hoeft niet meer op je knietjes het hele huis door om kabel aan te leggen en je kunt draadloos internet ontvangen op elke plek (binnen het bereik van router/access point uiteraard) en met elk apparaat dat wifi ondersteund. Zo kan je bv. draadloos printen, in de tuin met de laptop het internet op, met je gsm het internet op, met je TV het internet op, etc.

Het voordeel is : geen draden door je huis en overal gaten moeten boren. Afhankelijk van jouw apparatuur een verbinding met een bereik van 10 tot 100 meter. Nadeel kan zijn : makkelijker in te breken in al de aangesloten computers, storende elementen ( magnetrons enz) in de omgeving geven vaak storingen. Vooral een goede beveiliging WPA2 aanbrengen en een goed wachtwoord gebruiken voor de toegang. Anders surft de hele omgeving mee op jouw lijntje Frankl

Geen kabels hoeven trekken, Maar let op: Bij WIFI geldt vaak, Goedkoop is Duurkoop!

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100