Kan een bios batterij gaan lekken?

zo ja, is dit heel giftig? Ik merk dat mijn bios batterij het niet meer zo goed doet, zelf ben ik geen computerfanaat dus bel ik van de week wel en blijf ik zelf af. Nu lees ik alleen op sommige sites dan zo'n batterij kan gaan lekken, kan dit grote schade toerichten en is dat spul dan ook gevaarlijk?
(laptop is net 2 maanden ongeveer oud)

Weet jij het antwoord?

/2500

ze zijn gemaakt om minimaal 5 jaar mee te gaan..lekker terug brengen dus als je er problemen mee heb. maarja als ze lekken. ja dat kan schade aanrichten ( onherstelbaar) maar je heb nog garantie dus gewoon terug gaan er mee.

In de meeste accu's zitten zuren. Deze zijn zeer schadelijk voor de contacten. Bij elektrische apparaten foto toestellen enz. altijd de batterij eruit bij langdurig geen gebruik. Frank

In principe kan elke batterij gaan lekken, maar het risico bij dit soort batterijen is erg gering. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan. Overigens is de bios batterij altijd in gebruik, hij voorziet een klein stukje cmos-geheugen van stroom als je computer uitstaat. NOOIT verwijderen bij langdurig niet gebruiken. Juist dan is hij nodig. Als hij het niet goed meer doet (je krijgt meldingen dat de configuratie niet goed is bijv.) dan kun je het ding gewoon vervangen, kost een paar euro en als je weet hoe het moet, is het zó gebeurt. Hoewel: soms zit dat ding op een erg onhandige plek of anderszins verborgen en moeten er eerst onderdelen verwijderd worden voordat je er zelfs maar bij kunt. Zorg dus dat het door iemand gedaan wordt die weet waar ie mee bezig is. Garantie krijg je op dit soort dingen niet zo gauw, het is een verbruiksartikel, net zoals inkt of een fietsband. Je weet van te voren dat het ding opgaat of verslijt. Gebeurt dat in een normaal tempo dan heb je geen recht op garantie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100