Wat kan dit geluid veroorzaken tijdens microfoongesprekken over internet?

Elke keer als ik over het internet in gesprek ben met mijn lerares Russisch, dan gaat het een paar minuten goed voordat ze een hard, statisch geluid hoort, wat na een paar seconden weer ophoudt, om even later weer terug te komen. Dit gaat de hele tijd zo door. Voor mij is het effect dat haar stem op die momenten wegvalt of onverstaanbaar zacht wordt. Het is voor ons heel moeilijk op deze manier te communiceren.
Zij heeft dit met geen enkele andere leerling.
We hebben geprobeerd via verschillende programma's te praten, maar het probleem houdt aan.
Ik heb er voor gezorgd dat er geen werkende apparatuur (telefoon/tv/radio/andere computer) bij mijn laptop in de buurt was, maar het geluid bleef komen.
Ook heb ik geprobeerd mijn laptop op verschillende oppervlakten te plaatsen, maar dit hielp ook niet.
Wie heeft een idee wat dit kan zijn en, belangrijker nog, hoe dit kan worden aangepakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan het zijn,dat je een slecht contact tussen je microfoon en je laptop hebt. Heb je dat alleen met haar, of ook met je andere contacten?

Waar de storing door veroorzaakt wordt, weet ik niet, maar je zou eens kunnen proberen om een losse microfoon op je laptop aan te sluiten. Die geven, als hij van goede kwaliteit is, over het algemeen een betere kwaliteit geluid.

Het lijkt op een interne interferentie binnen in je laptop (of in die van haar). Misschien op de momenten dat de harde schijf even actief is/wordt. Ik zou zeker eens gaan proberen om een externe microfoon/headset aan te sluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100