Is het spelen van Gta San Andreas voor een kind van 11 jaar schadelijk?

we kwamen pas op bezoek bij een kennis, waar één van de kinderen (hij is 11 jaar, en zit dus nog op de basisschool) Gta San Andreas zat te spelen. Ik kon mijn ogen niet geloven, aangezien ik 2 jaar terug toen ik 16 was mijn ouders al haast niet kon overtuigen om het spel voor mij te kopen. Dit kan toch niet goed zijn? Overigens leek het kind gewoon normaal, hij was niet aggresief, juist verlegen tegen mij en mijn ouders. Wel gebruikte hij als zijn ouders er niet bij waren scheldwoorden waarvan ik zelfs ff stond te kijken.. Dus mijn vraag luidt, Is het spelen van Gta San Andreas schadelijk voor een kind van 11, en zoja, wat voor schade kan het bij zo'n kind aanbrengen, zal het kind in zijn gedrag kunnen veranderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is afhankelijk van de persoon. Iemand dieniet agressief van aard is zal door het spelen van spelletjes echt niet ineens agressief worden. Ook heeft het te maken met hoe beïnvloedbaar iemand is. Persoonlijk heb ik er niet zoveel problemen mee, dit soort spellen, maar ik kan me voorstellen dat bepaalde kinderen beter niet op al te jonge leeftijd met dit soort spellen in aanraking kunnen komen. Ik denk dat als een kind begrijpt dat het geen normaal gedrag is en dat het maar om een verhaal gaat dat wordt gespeeld het kind oud genoeg is om deze spellen te spelen.

ik speelde als gta vice city toen ik 7 was.. , waarom zou het schadelijk zijn, dan zou het nos journaal kijken ook schadelijk zijn.

Volgens mij kan het helemaal geen kwaad, hier spelen de kinderen het al jaren. Scheldwoorden zullen ze best gebruiken waar ik niet bij ben, maar of die van een spelletje afkomen betwijfel ik. Ik denk dat kinderen heel goed het verschil weten tussen een filmpje en of spelletje en het gewone leven. Naar mijn idee is de invloed die dit heeft op kinderen niet groot, de invloed van vriendjes is vele malen groter op die leeftijd. Wat ik wel altijd gedaan heb is regelmatig samen met de kinderen spelen, wat ze heel leuk vinden want mama kan er niets van natuurlijk, op die manier weet ik ook wat een spelletje inhoud en kunnen we samen lachen om het omver rijden van de politie auto en die dan jatten en ermee vandoor gaan. Ik heb het idee dat je er, door zo mee om te gaan, als spelletje, je heel duidelijk maakt dat dit niet de realiteit is natuurlijk.

Ja dit kan zeker schadelijk zijn! Leeftijdsgrenzen zijn er niet voor niks. Als ik het goed heb is de leeftijdsgrens van GTA spelletjes 18+. Een kind van 11 is dus bij lange na niet oud genoeg om dit soort spellen te spelen! In GTA word ontzettend veel geweld gebruikt. Als een kind op jonge leeftijd blootgesteld word aan zoveel geweld gaat hij/zij dit als iets 'normaals' zien. . Het spel zal zeker veranderingen in het gedrag veroorzaken. Het kind zal agressiever en gewelddadiger worden. In de ergste gevallen kan het kind zelfs ernstige agressie stoornissen oplopen door dit soort spellen.

Ik vind zelf van wel.. Waarom? zo'n kind hoort lekker buiten te spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Maar tegenwoordig kan alles, maar ik ben er niet mee eens, ik zie het op mijn stage, mijn leerlingen willen alleen maar 'gamen' i.p.v. serieus te werken..

Als je kijkt naar de leeftijd categorie, die is 18 jaar! Wat dat betreft is het wel degelijk schadelijk voor een kind van 11 jaar. Nou moet ik eerlijk zeggen dat mijn zoon dat spel ook al veel eerder speelde, en of ik daar nou echt blij mee was.... Maar goed, de jongen is nu 16 jaar en hij kent natuurlijk wel de scheldwoorden die er in gebruikt worden, maar op zich heeft hij er geen nadeel van ondervonden. Sterker nog, doordat alles in het Engels is, leert je kind ook tergelijke tijd de Engelse taal spreken en lezen. Als het kind nou gevoelig is voor agressie en wil hij het gaan nadoen, en loopt de hele dag te schelden, dan zou je kunnen overwegen of het misschien nog te vroeg is voor je kind. ( Wat een rot spel trouwens he?! ) :-)

Absoluut niet, ik doe het ook nog steeds.

Mediawijzer.net is de naam van het expertisecentrum voor mediawijsheid dat in mei 2008 op initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het ministerie van Jeugd en Gezin is opgericht. Op hun websites houden ze een dossier bij over games. , Over het onderwerp zijn zelfs Kamervragen gesteld. Een oordeel kunnen we niet geven omdat de deskundigen het niet met elkaar eens zijn. (td)

Bronnen:
http://www.mediawijzer.net/?q=dossiers/pub...
http://www.weetwatzegamen.nl/drupal/

Ik denk het wel. Mensen doodrijden enzo... Ik zou ze nog eerder naar een sexfilm laten kijken waar mensen elkaar liefhebben als naar een film waar je mensen moet vermoorden.

waarom zou het schadelijk zijn ik mocht al vanaf me 5 vijfde al dat soort speletjes spelen hu hahahahhahhaha schadelijk laat me niet lachen

nee hoor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100