Wat is een goede laptop voor een man van 75 ?

Mijn vader word binnenkort 75 en we willen namens de kinderen een laptop geven.
De laptop moet eigenlijk simpel zijn zonder teveel poespas.
Mijn vader is XP gewent,dus liever geen windows 7, en verder moet hij kunnen mailen,msn-en,hyven en af en toe een brief tikken.

Bestaat er zoiets?
We willen geen 2e hands geven .

Alvast bedankt voor jullie antwoord !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik geef een pc inloop voor senioren van 65-98 (dat is de oudste). De meeste mensen hebben een simpele laptop van rond de 400-500 Euro. Daar kunnen ze eigenlijk alles mee. De meeste begonnen bij me dat ze nog niet eens de aanknop konden vinden maar als je op het bureaublad alleen de benodigde iconen zet en er een korte uitleg bijdoet werkt het perfect. Groot voordeel van en laptop is dat ze hem mee kunnen nemen. Als er wat is kan hij gemakkelijk even mee naar huis worden genomen door 1 van jullie om even te kijken wat er is. Hou wel de volgende dingen in de gaten: * Voldoende groot scherm (17 inch vinden ze prettiger lezen) * Geef er een goeie (draadloze) muis bij. Touchpad kunnen ze vaak niet mee overweg. * Webcam vinden ze vaak erg leuk als er ook met skype gewerkt wordt. *Zorg dat er contact is met iemand die hem altijd even kan helpen als er problemen zijn (handige buur of misschien een pc inloop/vragenochtend bij buurthuis) * Cursussen werken vaak niet goed omdat dat te snel gaat voor ouderen.

Ik heb hier een Senioren Laptop voor je vader gevonden:

Bronnen:
http://www.seniorenpluspunt.nl/index.php?o...

Waarom geven jullie geen Apple Macbook? Misschien wel wat duurder maar Apple is erg visueel ingesteld wat het gebruiksgemak ten goede komt. Voor de wat ouderen onder ons wel zo makkelijk. In principe wijst alles voor zich. Kijk hier maar eens: http://www.apple.com/nl/macbookpro/

Gewoon een nieuwe kopen en laten downgraden naar XP. Zeker geen Mac of Linux want anders moet je veel te vaak op visite om de boel aan de gang te houden (spreek uit ervaring).

Kijk ook eens op senoir web. Speciaal voor de ouderen onder ons. Ook bieden zijn ondersteuning en inloop ochtenden/middagen om e.e.a. uitgelegd te krijgen.

Als t echt alleen voor email en internet is. Koop dan een iPad. Lekker makkelijke bediening met de vingers. Veel duidelijker en makkelijker dan met een muis.

Nieuwe laptops worden niet meer voorzien van XP, dus ik zou niet te veel schrikken van Vista of W7, het heeft dezelfde fundamenten en W7 is zelfs iets sneller dan XP. Hij is er gegarandeerd binnen de kortste keer aan gewend. XP wordt ook niet eeuwig meer ondersteund, dus daarom ook zou ik me niet te veel fixeren op XP. Neem in ieder geval een groot scherm, zoals al wordt genoemd, deze zijn wel duurder natuurlijk. Verder is de kwaliteit van de laptop natuurlijk afhankelijk van je budget, er zijn dure en goedkopere te koop. Een goedkoop Acertje is niet per definitie slecht. Succes en alvast gefeliciteerd met je vader!

Op deze site (de beste seniorenlaptops) staan aan de rechterkant een groot aantal laptops van onder de 400 euro's: http://www.bestekoopaanbieding.nl/laptop-voor-senioren/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100