Wij werden gebeld door Engels talige mensen die zeiden dat ze van Microsoft waren, zijn dit hackers?

Mijn ouders zijn gebeld op hun huistelefoon door Engelstalige mensen die zeiden dat ze van Microsoft waren en hadden gedetecteerd dat er hackers waren op hun computer, zij hebben meerdere computers maar ze zeiden dat ze niet konden zeggen over wat voor een computer het ging, en ze zeiden ook dat ze meerdere emails hadden gestuurd om hun te waarschuwen maar ze konden ook niet zeggen naar welk mailadres, mijn ouders vonden dit verdacht en hebben opgehangen.
Wat moeten ze hiermee en zijn dit hackers????!!!!!!!

Toegevoegd na 1 minuut:
En we vonden het ook gek dat het in het Engels was, dit zou Microsoft gewoon in het Nederlands doen, en we hebben ook niet het Nummer van onze Huistelefoon aan Microsoft gegeven, Hoe zit dit nou???!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zijn internetcriminelen. Deze fraudeurs bellen uit naam van Microsoft vanwege een 'computerprobleem'. Ze lijken behulpzaam, maar proberen geld, persoonlijke gegevens buit te maken of malware op je computer te installeren. Toegevoegd na 6 minuten: Meestal reageer ik met: "Thank you, i'll call the police" en hang daarna op. Toegevoegd na 1 uur: Vertaald: "Dank u, ik zal de politie bellen".

Bronnen:
https://radar.avrotros.nl/hulp-tips/hulpar...

Dat is zeer goed mogelijk. Zie de bron van de politie, waarin zij het proces beschrijven dat door deze hackers wordt gevolgd. Eventueel zou het ook telefoonfraude (phone scam) kunnen zijn, waarbij je wordt opgeroepen een (duur) telefoonnummer te bellen. Gewoon ophangen inderdaad, en niet meer opnemen bij hetzelfde nummer. Toegevoegd na 4 uur: Interessant, die minnen, maar ik geef een link bij die dit antwoord naar mijn idee ondersteunt. Het is best mogelijk dat er iets aan schort, maar dan zou een reden en eventueel een verwijzing naar een andere zienswijze een stuk leerzamer zijn. Toegevoegd na 22 uur: In reacties die ik wel in mijn mail zie maar niet (meer) hier, word ik er op gewezen dat het hier niet om hacken gaat maar eerder om social engineering. Social engineering is in de definitie die ik hanteer net zo goed een vorm van hacken en zo wordt dat begrip ook wijd en zijd gebruikt. Zie bijvoorbeeld het lemma in wikipedia, dat opent met "Social engineering of social hacking, is een techniek waarbij een computerkraker een aanval op computersystemen tracht te ondernemen door de zwakste schakel in de computerbeveiliging, namelijk de mens, te kraken", https://nl.wikipedia.org/wiki/Social_engineering_(informatica).

Bronnen:
https://www.politie.nl/themas/microsoft-te...

Het zijn fraudeurs, maar geen hackers. Ze hopen dat jij hen toegang geeft tot jouw computer, waarna al jouw gegevens misbruikt zullen worden. Staat de toegang tot jouw online bankrekening op de computer vastgelegd, dan kun je er op rekenen dat er geld van die rekening verdwijnt. Nóóit ingaan op dit soort telefoontjes! Ze bellen gewoon achter elkaar telefoonnummers in de hoop dat er iemand hapt...

microsoft neemt nooit telefonisch contact met je op... (dan zouden ze wat te doen hebben met die miljarden computers op de wereld:P) Dit zijn 100% oplichters die proberen je computer over te nemen. Om antwoord te geven op je vraag.... Ja

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100