Hoe kan ik het beste mijn persoonlijke gegevens online beveiligen?

Ik doe veel online: zo heb ik accounts op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. Mijn bankzaken doe ik zoveel mogelijk online. Belangrijke bestanden sla ik op in Dropbox zodat ik ze niet kwijtraak als bijvoorbeeld mijn laptop wordt gestolen (helaas ervaring mee). Via de iCloud sla ik ook veel op (mijn telefoon is een iPhone). Maar hoe zorg ik ervoor dat ik deze gegevens zo goed mogelijk beveilig?

Alles offline halen en accounts van Facebook etc verwijderen is geen optie in dit digitale tijdperk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Maak voor ieder account een ander uniek wachtwoord. Maak dat lang, tussen de 10 en 15 karakters is een aardig begin. Gebruik als het kan alle beschikbare soorten karakters voor ieder wachtwoord. Hoofd- en kleine letters, cijfers en speciale tekens. Gebruik eventueel een password generator zoals bv de online password generator van Norton.

Bronnen:
https://identitysafe.norton.com/password-g...

Ik zou zelf een password manager gebruiken (lastpass is aan te raden). Zo kan je voor elk account een heel erg lang en random password hebben zonder dat je deze moet onthouden. Ook is het belangrijk dat je geen onbetrouwbare bestanden download en dat je regelmatig je computer op virussen scant, hier kan je misschien Malwarebytes voor downloaden een gratis (goed) virus scan programma.

ik ben net nieuwe hier. Heb net een nieuwe password manager aangeschaft Dashlane het proberen waard. Probeer de gratis versie, als dit bevalt neem ik de betaalde. Handig voor op je mobiel ook.

Bronnen:
http://lp.dashlane.com/CJ_neverforget_teal...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100