Hoe verwijder je wajam ads?

Ik heb sinds een paar maanden last van een wajam ads dat ongevraagd me computer trager maakt en veel reclames in beeld laat komen.. Ik wil er graag vanaf :P Hoop hulp te kunnen krijgen.

mvg

Weet jij het antwoord?

/2500

Hopelijk haalt het gratis programma AdwCleaner deze ads voor je weg. http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/ Of Malwarebytes (kies gratis versie). https://nl.malwarebytes.org/downloads/ Of Junkware Removal Tool van Malwarebytes https://nl.malwarebytes.org/junkwareremovaltool/ HitmanPro zou m’n laatste keuze zijn: http://www.surfright.nl/nl/hitmanpro Als de scanner wel malware detecteert, maar niet verwijdert, zou je nog eens in safe mode kunnen scannen. http://nl.ccm.net/faq/19-windows-opstarten-in-de-veilige-modus Alternatief Het kan helpen de browser te verwijderen en opnieuw te installeren. Volledige verwijdering van Chrome of Firefox kun je het beste doen met een programma als Revo Uninstaller (gratis versie) of Geek Uninstaller (voor 64-bitsystemen). http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html http://www.geekuninstaller.com/ Alternatief 2 Soms helpt systeemherstel: zet de computer terug naar het tijdstip waarop je nog geen last had van het probleem.

Met alle respect voor SimonV's prima lijst met antimalware etc, er is een iets specifieker antwoord in dit geval. Een van de eerste Google hits op Wajam ads geeft me een NL talige site met uitleg over wat het is, en een stappenplan om het weg te halen: http://malwarerid.nl/malwares/wajam/ Let op; deze site ken ik verder niet dus ik zeg niks over de 'handige tools' die worden aangeboden. Maar de tekst geeft een zinnig actieplan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100