zijn er hackers op hotmail

op hotmail krijg ik rare mailtjes van goede vrienden

Weet jij het antwoord?

/2500

Zeker een mail met daarin een link? Daar moet je niet op klikken. Jouw vrienden hebben dat waarschijnlijk ook gedaan en daardoor versturen zij die emails rond. Je moet dat soort berichten gewoon negeren. Het ligt aan het soort e-mail, maar je vrienden (of hotmail) zijn niet gehackt, het is alleen een programmaatje dat via hun e-mailadres mails verstuurt.

Waarschijnlijk hebben jou vrienden een keer een link aangeklikt waardoor hun wachtwoord op de een of andere manier word onthouden. vervolgens word er via hun mail zonder dat ze het weten links verstuurd naar contactpersonen zoals jou tip stuur deze persoon een mail dat het verstandig is dat hij zijn wachtwoord veranderd waarschijnlijk is het dan opgelost groetjes ;)

Het kan helaas veel simpeler. Ieder die een adres weet kan met een slim programma doen alsof mails vanaf dat adres verstuurd worden. Als dus eenmaal bekend is wie jouw vaak mailen, kan iemand doen als een mail van een bekende komt.

Ja, is het antwoord op je vraag. Niet alleen bij Hotmail. Veel sites vragen je hotmail log-in, Als je die geeft sturen zij in jouw naam mails. Je kan je vrienden aanraden een nieuw paswoord te kiezen.

je vrienden hebben waarschijnlijk hun loginnaam/wachtwoord ergens ingevuld, of op zon mailtje geklikt met alle gevolgen van dien. meld dit aan je vrienden, laat hun hun pc scannen en hun wachtwoord veranderen, blijf je dit soort mail van hun krijgen, meld het nogmaals aardig, en zorg dat ze je verwijderen ofzo, je wilt niet perongelijk klikken. aids geef je ook niet aan je vrienden :) Toegevoegd na 1 minuut: er zijn ook marketing bedrijven die hotmail gebruiken door een login/wachtwoord te vragen. zo kreeg ik een tijd terug mail(spam) van mijn overleden ex.

Overal zijn hackers actief, dus ook op hotmail. Het is niet zo dat je geen risico loopt als je geen links opent. Open alleen mails van onbekenden maar 'flag' ze als spam. Ook mails van vrienden zou ik mee oppassen als het taalgebruik niet op dat van hen lijkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100