Kan het bedrag op een chipknip niet vrij makkelijk worden veranderd?

Aangezien het een 'lokaal' bedrag is, dat gewoon op je pas staat, zou het toch relatief makkelijk moeten zijn om er geld bij te schrijven?
Een soort valsemunterij maar dan modern oid

Toegevoegd na 7 minuten:
Een bedrag op de chipknip is toch veel minder werk, en minder gevaar om betrapt te worden dan een pinpas skimmen? Dan zou het toch vaak ik het nieuws moeten komen ofzo, ik heb er nog nooit van gehoord, maar er zouden toch echt apparaatjes moeten zijn die dat voor je kunnen doen??

Toegevoegd na 8 minuten:
minder werk zodra je de beveiliging hebt gekraakt natuurlijk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor, daar is natuurlijk ook al heel wat werk aan besteedt! Maar het is zo ontzettend goed beveiligd dat het niet snel zal lukken. 10 jaar geleden was mijn studentenhuis er mee bezig om de chip in de Edah-kaart de bewerken, zodat ze oneinig mee konden doen met de 'loterij' om gratis producten te krijgen. Het heeft ze ontzettend veel tijd gekost, en het is ze nooit gelukt.

Dat kan, als je de beveiliging weet te kraken. Maar criminelen zijn er al in geslaagd om malware op de pinmachines te krijgen. Zo'n crimineel kan dan met een speciaal pasje gewoon pinnen wat ie wil. Tja, WinXP op pinmachines zetten is ook vragen om problemen natuurlijk...

Nee, niet vrij gemakkelijk. Meer info zie bron 2009 Toegevoegd na 31 minuten: Excuses, bron is 1996

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100