waarschijnlijk geluidsprogramma van me pc verwijderd, geen geluid meer wat te doen?

mijn pc zat bomvol, heb dus het een en ander verwijderd maar nu denk ik dat er ook iets heeft tussen moeten gezeten van het geluid, want het geluid doet het totaal niet meer, hij staat gewoon aan, volume aan maar als ik naar configuratiescherm ga naar geluid geeft hij ook niet aan dat er uberhaupt een verbinding is, ik kan niks dempen of op maximaal zetten dus ben bang dat er perongeluk wat mee de prullenbak is ingegaan, vind het erg vervelend want luister vaak muziek. iemand een idee hoe ik het geluid weer terug kan krijgen of wat er mogelijk aan de hand is? (heb al gekeken of de stekkers ed er goed inzitten)

Toegevoegd na 10 minuten:
ik heb al een beetje op internet gekeken en daar staat dat je bij mijn computer, rechtmuiknop, instellingen, hardware aparaat beheer kan kijken dmv een geel vraagteken of het verwijderd is, er stond inderdad een geelvraagteken. Nu zou ik eigenlijk de hardware opnieuw moeten instaleren, dmv uit te zoeken welk geluidskaartje en fabrikant ik heb, maar ik zo helemaal niet weten hoe ik daar achter moet komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

via start - uitvoeren (of bij vista het witte balkje gelijk) typ je in: dxdiag - met een beetje mazzel geeft hij daaraan wat voor geluidskaart of moederbord met onboard geluidskaart er in je pc zit. En kun je daarmee op internet de drivers zoeken. je kan ook een systeemherstel proberen: bureau-assoires - systeemwerkset - systeemherstel naar een datum voor je verwijder actie. als je niet gedeinstalleerd hebt, maar gewoon mapjes verwijderd zou je die nog uit je prullenbak terug kunnen zetten misschien. Dit zijn 3 opties die ik voor je heb aan de hand van de informatie die je geeft.

Wat je ook kan proberen is gewoon je windows cd in het laatje te steken en een reparatie uit te voeren. Dan zet windows gewoon alle basis bestanden netjes terug, zodat je niks meer mist!

Heb je in apparaatbeheer al geprobeerd het stuurprogramma te deinstalleren. Dus rechtsklikken op het geluidsdevice (met uitroepteken) en kiezen voor installatie ongedaan maken. Je kan je computer daarna opnieuw opstarten. Bij het opstarten zal het besturingssysteem nieuw hardware vinden en installeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100