Hoe heet het soort tekstverwerker dat terwijl je spreekt in een microphone de woorden verschijnen op je beeldscherm?

Een tekstverwerker zoals Word maar dat je de woorden dan niet in typt maar inspreekt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je Dragon Naturally Speaking bedoelt. Dat is meer een programma dan een tekstverwerker overigens. Het zet geluid om in tekst. Niet altijd al te best overigens.

Het is niet specifiek een tekstverwerker, maar spraakherkenning. Deze programma's doen hun kunstje in allerlei tekstverwerkende programma's. Inderdaad, Dragon Naturally Speaking is er 1-tje van. Windows heeft er zelf ook 1, Opera kan ook commando's via spraak uitvoeren.

Dit heet in t Engels een 'speech processor'.. (tekstverwerker=word processor)

iedere wordprocessor kan dat, en heeft daarvoor geen speciale voorzieningen nodig. Jouw PC moet alleen functionaliteit hebben om woorden om te zetten in een karakterstroom. Ik gebruik een scannerpen en een barcode lezer, die kan ik gewoon in iedere tekstverwerker gebruiken. Er moet dus een microfoon worden geproduceerd, die gesproken woord omzet in karakters. Het probleem zit erin, dat net als mijn scannerpen niet alle fonts herkent en in mijn barcode reader ook niet alle types barcode herkent, dat zo'n microfoon moeite zal hebben om de spraak van een brede groep gebruikers te herkennen. Van brauwers tot slissers. Voor een scanner is het herkennen van handgeschreven tekst is ook een stuk moeilijker dan van een gedrukte tekst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100