Is er een eenvoudige manier om na te gaan of je foto's dubbel hebt opgeslagen op je computer? Hoe dan?

Ik bewaar allerlei mooie, leuke, interessante foto's en afbeeldingen die ik op internet vind op mijn computer. Misschien kom ik eenzelfde foto vaker tegen en heb ik die in het verleden al eens bewaard. Eigenlijk hoef ik die foto dan niet opnieuw op te slaan, dus daarom mijn vraag: Is er een eenvoudige manier om na te gaan of je foto's dubbel hebt opgeslagen op je computer? Hoe dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn zeer veel programma's die dubbele foto's op je pc kunnen zoeken (zoals Picasa). Deze programma's vinden foto's die vrijwel identiek zijn maar alleen verschillen in grootte, resolutie en/of kleur. De beste en snelste hiervan zijn: Awesome Duplicate Photo Finder Visipics Similar Image Search Image Search Pony Similar Picture Find Similar Image Finder Anti-Twin Exact Duplicate Finder Weet je zeker dat de dubbele foto's op je pc even groot zijn (maar misschien een andere naam hebben), dan kun je veel sneller zoeken met dubbele-bestandszoekers. Duplicate Files Finder is één van de snelste programma’s van deze categorie.

Bronnen:
http://doubles.sourceforge.net/
http://listoffreeware.com/list-of-best-fre...
http://www.pcworld.com/article/2016553/fin...

Er zijn diverse programma's die alle dubbele bestanden (meer dan alleen afbeeldingen zoals Picasa doet) kunnen vinden zoals bijvoorbeeld CCleaner. Je moet wel per gevonden dubbel bestand aanklikken welke van de twee je wilt houden. Vaak zie je dan dat je dubbele mappen hebt met gelijke inhoud. Dan kun je beter eerst de map(pen) weggooien en opnieuw beginnen. Ben je sneller klaar.

Bronnen:
https://www.piriform.com/ccleaner

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100