Software heeft machtiging nodig?

Mijn pc geeft vaak de melding dat ik ergens een machtiging voor moet geven (bijv. Java). Dan krijg ik een scherm in beeld, waarbij ik op Doorgaan of Annuleren moet klikken. Kan ik dit uitzetten, zoja hoe? Ik wordt helemaal kriebelig van die schermpjes!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vraag om de machtiging is een beveiligingsinstelling in Vista. Dit is gedaan omdat alle gebruikers geen systeembeheerdersaccount hebben zodat programma's niet zomaar geinstalleerd kunnen worden. Omdat het vervelend zou zijn als je steeds met een apart administrator account moet inloggen heeft Microsoft de boodschap ingebouwd (machtiging). Als je iets doet op internet en deze beveiliging komt plotseling op dan moet je altijd even nadenken. gebruikt de website Java of Flash dan is het meestal OK om de update te installeren en ben je blij dat je in ieder geval even op de hoogte gehouden wordt van de installatie. Start je een programma dan krijg je deze melding soms ook en dat wordt als vervelend ervaren. Daarom is in de opvolger van Vista veel aandacht besteed om onnodige meldingen te verminderen. Wil je de meldingen over machtigingen uitzetten: Start -- Control Panel; Configuratiescherm -- User Accounts; Gebruikers (?) -- Turn User Account Control On/Off; onderste van 't rijtje waar je je wachtwoord kan veranderen. Toegevoegd na 44 seconden: Als je daarna ook van de mededelingen afwilt die zeggen dat gebruikersaccountbeheer uitstaat, dan: Start-->configscherm-->beveiligingscentrum-->Waarschuwingen van beveil.ctr. wijzigen-->De middelste kiezen (wel icoontje; geen waarschuwingen).

Bronnen:
Forum Computer Idee
http://www.schoonepc.nl/vista/gebruikersac...

In de basis is dit geen probleem en kun je op ja drukken, daar je virusscanner alles al heeft gecontroleerd. Waarschinlijk is het vista die vraagt hier om de haverklap om.

Je kunt dat uitzetten, maar ik raad je dat af. Het is lastig, maar voorkomt dat je allerlei schadelijke programma's installeert. Je ziet zelf al dat je Java wel kunt installeren en waarschijnlijk ook dat je een onbekend programma met een vreemde naam niet moet installeren. Als je de waarschuwingen uit zet, heb je zo een virus of een rootkit te pakken. Dat gaat je zeker veel meer tijd en moeite kosten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100