Hoe schrijf ik 2 rijtjes tekst naast elkaar zonder dat bij het 2e rijtje de letters steeds verspringen?

Ik werk met open office. Weet niet wat ik moet doen dat beiden teksten mooi strak onder elkaar komen te staan, er zit nu steeds een kleine verplaatsing/ verspringt in bij het 2e rijtje. Vaak gebruik ik nu 'tabel' om het mooi te krijgen, maar ik wil het zelfde effect, maar dan zonder die table eromheen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je schrijft niet hoe je nu de twee rijtjes naast elkaar zet, maar omdat je het hebt over verspringen vermoed ik dat je gebruik maakt van spaties. Wanneer je de rijtjes in een tabel zet, zou je de lijnen van de tabel wit kunnen maken zodat deze niet zichtbaar zijn. Wanneer je geen tabel gebruikt, kun je de rijtjes uitlijnen door er tabs tussen te zetten.

Dan houdt je shift ingedrukt en dan op enter. Zo komt het precies mooi onder elkaar te staan zoals jij het nu aangeeft en wilt. Toegevoegd na 45 seconden: Dus zoals je normaal op enter drukt aan het einde van je zin doe je het nu met shift ingedrukt erbij.

Je kunt gebruik maken van tabs, van kolommen of van een tabel. Kolommen is het gemakkelijkst als je alleen twee rijtjes tekst wilt schrijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100