Waarom is er nog zo weinig software verkrijgbaar voor Quadcore pc's?

Weet jij het antwoord?

/2500

waarschijnlijk omdat het (nog) om een minderheid van deze gebruikers gaat

Over wat voor software heb je het dan? Want ik kan niet zo snel iets verzinnen dat er speciaal voor gemaakt moet worden. Misschien een ondersteuning zodat het i.p.v. 2 cores verdeeld wordt over 4.

Inderdaad. Marktwerking aan het werk. Een softwarestudio wil zijn verkopen maximaliseren. Dat betekent dat de studio's software schrijven voor een gemiddeld systeem. Het gemiddeld systeem is nog niet quadcore.

Auw, je raakt me recht in m'n hart:) Het programmeren voor multicore systemen is lastig, je moet nl. op behoorlijk diep niveau het systeem in (en samen met nog 1000 anderen behoor ik tot die groep, maar veel groter is 'ie niet): er zijn sowieso weinig fatsoenlijk ontwikkelde applicaties die parallel tegelijkertijd gebruik maken van de mogelijkheden van multi-processor of multi-core machines. Ik vind zelf dat de ophef daarover overigens redelijk onterecht op het bordje van de ontwikkelaars wordt gegooid: de taak van verdeling van computertijd ligt bij het Operating System (zo dat nu ook gebeurd met bijv. multi-tasking via multi-threading), en niet bij de ontwikkelaar van de applicatie. Dus: omdat het programmeren van de applicaties lastig is, minder mensen dat kunnen, dus veel kostbaarder en de gemiddelde gebruiker het toch niet merkt...

Omdat alle software dan bijna vanaf nul opnieuw geschreven moet worden ;). Terwijl 't gangbaar is jaaaren lang door te ploeteren met dezelfde code (waar dan steeds nieuwe versies van uitkomen). En programmeurs zijn duur, dus... That's it!

Verreweg het grootste deel (> 80%) van de gebruikers zal voor nog geen 20% gebruik maken van de capaciteit van een quadcore. Dit simpelweg, omdat de gemiddelde huis-tuin-en-keuken-software niet zoveel aan processorkracht vereist. Software die echt processorkracht nodig heeft, bijv. voor grote en complexe berekeningen en het renderen van (veel) video is ongetwijfeld al ingericht voor multi-processor(kernen) systemen. Verder kan het inderdaad een flinke klus zijn om bestaande software te herschrijven om meerdere kernen (threads) te gebruiken, als dat al nut heeft. En dan wordt het een simpele berekening: als het teveel werk is en het amper de moeite van prestatieverbetering oplevert, zal men het zeker niet aanpassen. Zeker voor consumenten is het voornaamste voordeel van multicore processoren, dat je meerdere applicaties naast elkaar kunt gebruiken, zonder dat het ene systeem het andere blokkeert. Wat mij betreft is het dan ook geen goede vraag.

Met Grid computing gaat het vanzelf. Toch?

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Grid_computing

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100