is 7zip veilig?

Toegevoegd na 21 minuten:
oké hij is dus veilig en deze site ook?
http://www.playdownstation.com/2011/10/fifa-manager-12.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het programma zelf wel. Download het wel van een betrouwbare bron: http://www.7-zip.org. Het is Open Source. Dat wil zeggen dat de programmeur er _nooit_ stiekum malware in KAN doen - het zal altijd zichtbaar zijn. Daarom is Open Source qua security veruit superieur aan Closed Source. Uiteraard kunnen er wel programmeerfouten gemaakt worden in Open Source (net zoals in Closed Source), maar de kans dat dat in malware resulteert is zeer gering. Als je zip-files hebt en de vraag is dan of dat bestand zelf veilig is: dat is een veel moeilijkere vraag. Je zou het bestand kunnen uploaden naar www.virustotal.com en daarmee door 40+ virusscanners halen. Er zijn echter vaak false positives; met name als een crack/keygen gedownload hebt.

Veilig? hoe bedoel je? Er zitten geen virussen of spyware in als je dat bedoelt. De encryptie is redelijk goed, de CIA heeft wel een paar jaar nodig om je files te kraken als je een goed wachtwoord gebruikt. Op mijn computer is 7zip nog nooit gecrasht, en windows (zelfs windows) draait heerlijk stabiel. Zo ver ik kan overzien is 7zip dus veilig. Het is open source, dus je zou het theoretisch zelfs zelf kunnen controleren.

Ik gebruik 7-zip nu al +/- 5 jaar en heb nog nooit problemen gehad met het programma op zich. Het gevaar komt hem van de files die wilt unzippen. Door het zippen wordt eventuele malware gemaskeerd en is de gezipte file volgens uw virusscanner veilig, pas na het unzippen wordt die herkenbaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100