Hoe kan ik op een schoolcomputer waarop chatsites ed worden geblokkeerd, de blokkering omzeilen?

Bijna alle domeinen worden geblokkeerd net zoals alle proxy's.

Weet jij het antwoord?

/2500

De blokkering zit er niet voor niets op. Op schoolcomputers werk je vóór school, niet om op je facebook, hyves, twitter of chatsites te bezoeken. Mocht je een site die geblokkeerd is moeten bezoeken voor je huiswerk of voor een schoolproject, dan moet je langs de 'officiële' schoolkanalen werken, dus toestemming vragen. Op deze manier kom je niet in de problemen, denk aan een week lang nablijven, schorsen of van school getrapt worden. Op de school van mijn kids wordt je de eerste keer een week lang verwacht na schooltijd tot half 5. De 2e keer dan wordt je geschorst en dat kan wel tot een week zijn, afhankelijk van de sites die je bezocht hebt. De 3e keer wordt je van school verwijderd. Conclusie: als je het nodig hebt zorg dan dat je toestemming hebt. Heb je het niet voor school nodig, dan moet je thuis deze sites bezoeken.

Dat is vrij lastig te zeggen daar het niet duidelijk is om wat of welke beveiliging het gaat. Derhalve zal ik je proberen een duwtje in de goede richting te geven. Het uiteindelijke bypass werk mag je er zelf tussenuit halen. Ik weet immers niet welke er werkt of niet. Het simpelste is het rechtstreeks werken op IP adres daar diverse blokkades op tekst werken. Maar hieronder worden ook wel wat mogelijkheden genoemd, al is het maar beperkt. http://computers-en-internet.infoyo.nl/internet/13224-beveiliging-omzeilen-van-werkschool-om-geblokkeerde-sites-te-kunnen-bezoeken.html http://www.psp-media.nl/off-topic/9097-schoolbeveiliging-omzeilen.html Let wel, deze beveiligingen zijn er niet voor niets. Je er wel even bij nadenken wat de eventuele gevolgen kunnen zijn van jou actie. Overblijven, Schorsing etc.

Je zou Tor eens kunnen proberen: https://www.torproject.org/

Heel simpel gebruik deze site http://www.internet-anoniem.nl/ vul het adres in waar je naar toe wil gaan en je word niet tegengehouden door een blokering

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100