Mijn pc gooit soms ineens de firewall uit, ik krijg hem dan alleen weer aan met systeemherstel wat kan ik hier tegen doen?

ik werk met xp professional

Weet jij het antwoord?

/2500

gebruik je de standaard firewall van xp of een andere ? die van xp zelf is meestal goed genoeg dus als je een andere gebruikt gooi die er maar af

Ja, welke firewall gebruik je. En wat voor melding krijg je als je hem probeert aan te zetten?

Dan heb je misschien te maken met een virus. 1. Scan je pc met Combofix. Deze vind bijna alle virussen en repareert ze. http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe 2. Start PC opnieuw op 3. Verwijder je huidige firewall. 4. Installeer een zeer goede gratis firewall zoals Comodo Firewall http://personalfirewall.comodo.com/download_firewall.html Toegevoegd na 1 minuut: Samengevat: Laat combofix een kwartiertje gerust. Hij gaat zelf de PC herstarten, daarna na de herstart wordt een logje gemaakt. Laat hem doen. Nadat het logje gemaakt is verwijder je je huidige firewall (via Configuratiescherm Software). Start de PC opnieuw op. Installeer dan de firewall uit stap 4 (Comodo firewall)

+1, doe er notitie bij dat 2 virusscanners erop (bijv. McAfee & Norton werken elkaar tegen, en laten de pc ENORM traag reageren)

Uitgaand van je eigen reacties op gegeven antwoorden. Kan ik je meedelen dat de standaar Windows firewall op je pc dezelfde bescherming bied als dat je de deur niet op slot doet om inbraak te voorkomen... Geef gewoon een paar tientjes uit voor een goed totaalprogramma dat je computer tegen virussen, spyware en trojanhorses beschermt. Vanaf 30 euro heb je een goed programma en 1 van de beste anti-virus programma's is al een aantal jaren (het relatief kleine) "Panda". Panda is er vanaf 34,95 en beschermt tegen werkelijk alles. zonder dat je pc er trager van wordt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100