Waarmee en hoe maak je een ebook dat je op een Ipad kan zetten?

Welke software gebruik je en wat zijn de stappen die je moet uitvoeren om een boek (bijvoorbeeld een handboek over het gebruik van software) te schrijven en op een Ipad te plaatsen?

Ik zou in eerste instantie willen weten welke software je daarvoor kunt gebruiken. Ik weet dat het formaat dat een Ipad leest een epub formaat is.

In het boek wil ik afbeeldingen en tekst opnemen en ik wil nog uitzoeken of je bijvoorbeeld ook bewegende beelden op kunt nemen, zoals video of animaties of interactieve onderdelen (zoals een meerkeuzevraag).

Toegevoegd na 8 uur:
Dus de belangrijkste vraag is welke software er is om epub boeks te maken op een Windows PC. Het liefst software waarin ik meteen kan zien hoe het eruit ziet in die resolutie.

Toegevoegd na 21 uur:
Ik kwam deze interessante link ook tegen: http://ipadtest.wordpress.com/2010/05/14/ibooks-epub-can-now-do-embedded-video/

Dit geeft wel weer wat ik wil bereiken.

Toegevoegd na 1 week:
> Ik heb inmiddels een e-book writer gevonden: Sigil.

Ook open Source. Dus Calibre kan je gebruiken om e-books te beheren of te converteren. Sigil om ze te maken. Voor Apple OS heb je meer keus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het maken van het boek zelf ( het schrijven ervan) kan in vele programma's, varierend van WORD TOT INDESIGN. Om het resultaat te converteren naar epub formaat gebruik je het gratis programma Calibre.. Hiemee kan je allerlei bestanden converteren naar diverse ebook formaten waaronder epub. http://calibre-ebook.com/ Bovenstaande link geeft alle info over het programma . Je kan het er ook downloaden. Suc6

Dat kan d.m.v. InDesign. Hoe dit exact moet weet ik niet, heb geen ervaring met het maken van ebooks. Er bestaan wel cursussen voor, maar deze kosten maarliefst bijna 500 euro. Zie m'n bron.

Bronnen:
http://www.competencefactory.nl/training_c...

Je kan een PDF maken, en hem dan met iBooks op je iPad zetten en lezen, of bedoel je dit niet?

In Word kun je een bestand opslaan als PDF en dat kan je iPad lezen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100