Wii backups op HDD zetten

Ik wil graag backups op m'n HDD zetten. Probleem is de backups zijn groter dan 4 Gig en kan ze niet overzetten omdat de HDD in fat32 geformatteerd is. Hoe krijg ik die bestanden er toch op? Hij moet fat32 blijven!

Weet jij het antwoord?

/2500

Bestanden groter dan 4 GB overzetten is alleen mogelijk als de bestandsindeling NTFS is, met FAT32 is dit onmogelijk. Enige optie is dan om te proberen of je het bestand in stukken kunt delen met behulp van WinRAR en die losse bestanden overzetten. Toegevoegd na 1 minuut: In het filmpje kun je zien hoe je een multi part RAR maakt.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=y0eH9hJJMhg

Er is een programmatje genaamd WBFS manager (hier te downloaden http://wbfsmanager.codeplex.com/) waarmee je backups kunt maken. Dit programma maakt een backup en knipt op een of andere manier onnodige bestandsruimte uit de game waardoor de backup altijd kleiner wordt. Ik weet niet hoe het precies werkt (waarom de backup kleiner van formaat wordt) maar dat het werkt weet ik wel.

Dit gaat lastig worden want FAT-partities zijn beperkt in grootte tot een maximum van 4 GB (gigabyte) onder Windows NT en 2 GB in MS-DOS. U geeft in de aanvullende info aan,dat het méér dan vier Gig is. U zou kunnen overwegen- om dit probleem te omzeilen- de back-up op een extern medium te plaatsen met een grootte in ieder geval boven de grootte van 4 Gig. USb sticks kunnen zonder probleem worden geformatteerd als Fat32 met het volgende (gratis) programma : http://download.chip.eu/nl/USB-Disk-Storage-Format-Tool_807252.html Groet:Zoekertje

Je zult dat de HDD opnieuw moeten formateren in NTFS. Misschien kan je DriveImage XML gebruiken als backup tool. Werkt op de meeste apparaten die een logische schrijf aanmaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100