Hoe kan ik alle sporen op mijn computer wissen dat Ik limewire heb gebruikt.?

Ik woon in Duitsland en de straffen voor downloaden zijn hier niet kinderachtig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat voor besturingssysteem gebruik je? indien het windows xp is, staat erin de map c:\documents and settings\*gebruikers*\shared c:\documents and settings\*gebruikers*\incomplete c:\documents and settings\*gebruikers*\Limewire deze moet je verwijderen. Verder moet je nog het register in dmv windows toets +r en dan regedit. Maar dit kan je beter niet doen, als je geen verstand hebt van computers. Het beste is dingen backuppen en even de computer opnieuw installeren. Dan heb je geen sporen meer. Maar LimeWire op zichzelf is niet illegaal, het gaat erom dat je illegaal muziek films en software download. Limewire biedt ook betaalde downloads aan, dacht ik.

Een beetje computer expert haalt na een format C nog steeds alles terug wat jij met je computer gedaan hebt. Dus nieuwe harde schijf erin en oude heel erg diep onder de grond begraven als je zeer zeker vrij uit wilt gaan... Een andere optie is er niet...

Met behulp van een hamer en een beitel. Andere mogelijkheid is er niet.

Met behulp van een hamer en een beitel. Andere mogelijkheid is er niet.

Met behulp van een hamer en een beitel. Andere mogelijkheid is er niet.

Kleine downloaders zijn meestal niet interessant, maar even voor de zekerheid: als je de mappen c:\documents and settings\*gebruikers*\shared c:\documents and settings\*gebruikers*\incomplete c:\documents and settings\*gebruikers*\Limewire wist met het programma Eraser http://heidi.ie/node/14 zijn de directe "bewijsstukken" weg (natuurlijk wel even hetgene dat je hebt gedownload op een usb-stick of dvd zetten, want anders ben je het kwijt). Ik geloof er niets van dat ze daarna nog in je register zullen gaan graven. Niet te druk om maken dus.

Ik denk dat het naïef is om te denken dat, als je het 'bewijs' verwijderd hebt van je harde schijf, dat justitie dan geen aanknopingspunten meer zou hebben. Als justitie een huiszoekingsbevel heeft, waarbij ze jouw spullen mogen meenemen, zullen ze elke datadrager (dus ook USB sticks, CD's, DVD's), die ze kunnen vinden, denk ik mee willen nemen voor onderzoek. Dan zijn er denk ik ook nog de gegevens uit logs van tussenliggende servers/routers etc. die ook wel eens belastend zouden kunnen zijn. Misschien dat jouw eigen router zelfs ook wel logs bijhoudt over dataverkeer. Als justitie echt een zaak tegen je wilt maken, zullen ze uit de combinatie van dit soort gegevens vast een enigszins samenhangend en belastend, of op zijn minst verdachtmakend betoog kunnen formuleren. Een voorbeeld: - Uit de log van een tussenliggende server blijkt dat er op 10 juli 2009 databestanden x, y en z naar jouw IP adres is overgedragen. - Misschien zitten er meer mensen achter het IP adres van jouw router en zou je kunnen stellen dat het ook een andere computer achter deze router is geweest die deze bestanden hebben gedownload - Maar... als dan ook nog eens blijkt dat bestand x, y en z toevallig op jouw usb stick staat met een aanmaakdatum van na de overdracht (ik noem maar een mogelijk focuspunt), en verder niet bij anderen achter dat IP adres is gevonden, dan zou dat in ieder geval de verdenking kracht bijzetten. Wellicht "circumstantial evidence" (kan even niet op een Nederlands synoniem komen), maar genoeg reden voor verder onderzoek lijkt mij.

Ze zullen je vast niet opladen voor het downen van een paar liedjes, daarvoor moet je toch wel minimaal dingen downloaden die het daglicht niet kunnen verdragen zoals sex met kinderen of dieren. Dus als dat bij jou niet het geval is zou ik me niet 1,2,3 zorgen maken.

demonteer de harde schijf en gooi de platters in een hoogoven. dan zijn er geen bewijzen meer te vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100