waarom hebben de meeste .gif plaatjes een lage resolutie

meestal to 250X250, een moderne pc kan toch veeel meer dan dat

Toegevoegd na 6 uur:
ik heb het niet over internet gifjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit wordt nog steeds gedaan om websites zo 'lichtgewicht' als mogelijk te maken. Hoe lager de resolutie, hoe kleiner het bestand en hoe sneller de website laadt. (En als je veel illustraties op je website gebruikt scheelt het mega)

Een gif file is tegenwoordig al een vrij oude standaard en wordt grotendeels gebruik op het internet om laadtijden en dataverkeer zo laag mogelijk te houden in een tijd dat dat er nog toe deed inbel modems etc Als de kwaliteit van het plaatje er niet zoveel toe doet dan wordt vaak gif gebruikt. bovendien word een gif formaat vaak gebruikt om animaties te maken en dan is de hoeveelheid data zeker van belang al speelt dat met de huidige snelheid van het internet een mindere rol de standaard is gebleven van belang zijn ze zeker nog wel op gsm en smartphone hoe minder data hoe sneller het laadt

De compressie die in gif plaatjes gebruikt wordt is niet zo goed, waardoor een beetje plaatje al gauw te groot wordt om snappy in te laden. Probeer maar eens het zelfde plaatje op te slaan in jpg of nog beter in png. Deze worden voor grotere plaatjes tegenwoordig gebruikt. Met name png is een erg goed alternatief.

Als aanvulling op alle (prima!) antwoorden: als je zelf een zwaarder gif-bestand wilt maken (bijvoorbeeld van verschillende foto's, plaatjes of een combinatie daarvan), dan kan dat heel simpel met een programma als Photoscape. De website lijkt nu even uit de lucht te zijn, maar je kunt het programma overal downloaden, b.v. hier: http://www.gratissoftwaresite.nl/downloads/PhotoScape+fotobewerking Onder "gif-animatie" voeg je naar keuze 2 of meer foto's toe, tijd waarin je ze wilt laten rouleren, overgangseffecten en het formaat waarin je de foto's wilt tonen. Hoe groter het formaat dat je kiest, des te minder mogelijkheden je hebt om het -gif-bestand op een website te zetten of te verzenden.

Gifjes als in 'animated' gif zijn per frame een nieuw plaatje. Zie het als een 'film' maken met allemaal tekeningetjes achter elkaar zetten, en die dan snel omslaan. Je moet dan dus elk plaatje opnieuw maken met een klein verschil. De resolutie is laag omdat het bestand al vrij snel groot wordt: het bestand kan meer dan 20 losse plaatjes bevatten.

The Graphics Interchange Format (GIF) is a bitmap image format that was introduced by CompuServe in 1987 and has since come into widespread usage on the World Wide Web due to its wide support and portability. Maar goed om antwoord te geven op jouw vraag. Waarom de meeste .gif plaatjes een lage resolutie hebben meestal 250X250, een moderne pc kan toch veel meer dan dat. .gif word gebruik om animatie plaatjes te gebruiken waarbij je meerdere plaatjes achter elkaar ziet .gif bied de mogelijk om transparant te zijn mede als .png wat .jpg niet biedt. Of 250 X 250 de meest gebruikte grootte is wat betreft .gif gebruik op het internet valt te betwisten maar dit terzijde. .gif dient maximaal 250 kleuren en de mogelijk tot transparantie wat inhoud een doorzichtige achtergrond. En daar ligt ook de kracht van het compusurve formaat als je echt de achtergrond wilt weten van het .gif formaat check http://nl.wikipedia.org/wiki/Graphics_Interchange_Format Toegevoegd na 21 minuten: oftewel het .gif formaat heeft geen betrekking op een lage resolutie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100