Vaste handtekening in Word (zonder dat je kan gebruik maken van de handtekening optie die voorzien is)

Op mijn werk kan je geen gebruik maken van de vaste handtekening (is geblokkeerd in het sjabloon met gegevens van werkgever). Met als gevolg dat ik bij elke brief dezelfde gegevens moet typen, naam, tel, fax, mail-adres. Heeft iemand ideeën hoe ik dit zou kunnen vermijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In aanvulling op Xinix kan je eventueel ook een standaard tekst opslaan in word of kladblok en die kopiëren, maar dan moet je ook steeds het fragment dat je wilt kopiëren openen. Andere optie is gebruik maken van Auto tekst/ autocorrectie (in word 200, 2002 en 2003. In 2007 zit een soortgelijke functie). Met auto tekst kan je op moment dat je een woord intypt dit laten aanvullen. Je doet dat als volgt: 1. Je typt eerst de volledige tekst in, inclusief opmaak, enters etc.. 2. Je selecteert de tekst 3. Je opent de autocorrectie opties (in Office 2007 onder de Office knop), zie bron 4. Je voegt een code toe en het fragment. Let er op dat de code uniek is, omdat om moment dat je de code intypt dit wordt overschreven door de tekst. Ik gebruik zelf altijd eerst een . in de code, bijvoorbeeld: .htk Als je voortaan de code intypt dan wordt het opgeslagen fragment automatisch ingevoegd. Ik heb dat net even getest met Office 2007 en daar werkt het in. In eerder versies moet het sowieso werken. Toegevoegd op 21-06-2009 21:45:19 NB. Eventueel kan je ook macro's maken om handelingen te automatiseren. Maar dat is veel lastiger omdat een macro in een document vaak wordt geblokkeerd. Ik ben daar zelf niet zo weg van, maar je kunt hier heel veel handelingen mee automatiseren.

Bronnen:
http://office.microsoft.com/nl-nl/word/CH0...
http://office.microsoft.com/nl-nl/word/HP0...

Ja dat kan... Scan je handtekening in, maak er een plaatje van en plak dat standaard onder je brief als plaatje en klaar ben je... En zet daar ook je tekst in als je dat wil, en plak dat erin...

Maak de brief zoals jij wilt dat hij eruit moet komen te zien. Sla hem op (eventueel als sjabloon) en open hem elke keer als je aan een brief begint, en gebruik daarna "Opslaan als".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100