Mag ik een spel downloaden, als ik het origineel ook bezit?

Stel als ik een spel download, om het als ''back up'' te hebben zegmaar ( ja hier raken soms nog wel eens spellen kwijt..), mag ik die dan rustig downloaden als ik het origineel ook bezit?

Alvast bedankt!

Toegevoegd na 5 uur:
Dus als ik het seeden uitzet.. ben ik eigenlijk gewoon legaal bezig? (je kan bij het programma wat ik gebruik kiezen of je seeden aan zet... dus als ik het uit laat, ben ik gewoon legaal bezig?! ).

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee het recht op thuiscopie is alleen voor muziek. Toegevoegd na 16 uur: Een reservekopie van een computerprogramma software mag alleen door de rechtmatige verkrijger gemaakt worden. Hiermee wordt de koper of licentienemer van de software bedoeld. Wie dus een CD-ROM met software koopt in de winkel, mag hiervan een reservekopie maken. Maar software zonder toestemming downloaden "als reservekopie" is verboden.

Bronnen:
http://www.iusmentis.com/auteursrecht/soft...

Volgens mij wel hoor, dat was een aantal jaren geleden een issue toen er allerlei Gameboy roms en emulators verschenen op internet. In de praktijk wordt dat allemaal gedoogd, maar officieel mag je een spelletje dat je hebt gekocht op je Gameboy daarna ook downloaden van internet en op je computer spelen. Denk dat het met PC games ook wel zo is, maar dat weet ik niet zeker.

Je mag alles downloaden wat je maar kan vinden, het is alleen illegaal om het weer aan iemand anders te seeden, en als je torrents download gaat dit vanzelf, en dit is dus illegaal. Als je gewoon van filefront, mediafire of welke file-sharing website dan ook een kopie weet te bemachtigen is dit gewoon legaal. (En wat maakt het uit of het legaal is, scheelt je een hoop geld, je kan er zelfs behoorlijk wat mee verdienen :) )

Nee, dat mag niet. Het downloaden of kopiëren van software en games is illegaal, zelfs als je in het bezit bent van de originele versie. (Bij muziek en films ligt het anders, hier is downloaden wel toegestaan maar uploaden weer niet)

Nee, je mag het niet downloaden als backup/reservekopie. Je mag wel zelf een kopie maken van de originelen, maar uitsluitend voor backupdoeleinden. Zie mijn link voor een redelijk uitgebreid verhaal hierover. Klik op het kopje "Rechtmatige verkrijger" en lees dan de eerste alinea. Daarin wordt je vraag beantwoord.

Bronnen:
http://www.iusmentis.com/auteursrecht/soft...

Misschien dat downloaden officieel niet mag, maar als jij kunt aantonen dat jij de rechten om dit spel te gebruiken hebt gekocht (dus bij aankoop van je cd-rom) dan mag er dus ook kopien van hebben voor eigen gebruik. Je mag het alleen niet uploaden, zodat anderen het kunnen downloaden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100