Waarom is het @ in MS Word nog steeds zo omslachtig te gebruiken?

Ieder elke willekeurig teken ("#¤%&/ etc.) kun je zo gebruiken in Word, maar het @ moet je nog steeds heel omslachtig (invoegen, symbolen) invoegen. In een van de eerste versies van Word dacht ik dat het e.e.a. te maken had dat het een grafisch teken was en misschien daarom niet direct op het scherm te gebruiken was. Weet iemand de achterliggende gedachte hier van?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de nieuwere versies van Microsoft Office Kun je de @ gewoon intypen hoor! In elk geval vanaf 2003 dat ik zeker weet. Ik heb nog nooit problemen gehad met de @ invoegen, behalve zoals jij beschrijft alléén in windows 95 met een zéér oude versie van office! Ik vermoed dat je gewoon je office moet updaten, en dat de @ invoegen dan geen probleem meer gaat zijn. Toegevoegd na 3 minuten: Shift+2 = @ in je word document.

Nooit van gehoord en ik snap het ook niet. Even nakijken: Nee, het klopt niet. Ik heb Microsof Office Word 2003 en het @ teken staat boven de 2 op mijn toetsenbord. Dus gewoon caps en die toets en het @ teken staat daar. Dan moet er iets anders aan de hand zijn, qua instellingen ofzo.

Ik heb zo'n idee dat je een ander toetsenbord gebruikt waar ! niet boven de 1 staat, # niet boven de 3, $ niet boven de 4, % niet boven de 5 enz, en dus ook @ niet boven de 2. Omdat je het namelijk hebt over dit tekentje: ¤ en die heb ik niet ergens op m'n toetsenbord staan. Wat misschien een snellere manier is dan symbolen invoegen te gebruiken, is om je linker ALT-toets in te drukken en met de cijfertjes aan de rechterkant van je toetsenbord 64 in te typen. Zo kun je ook het @-tekentje maken. Toegevoegd na 1 minuut: Alleen ik snap niet helemaal wat Microsoft Word hier nou mee te maken heeft, want als je symbolen invoegen doet krijg je toch ook het @-teken op je scherm? Dat geeft Microsoft Word dat toch alsnog weer?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100