Hoe kan ik een hele groep Window's programma's tegelijk verwijderen?

Ik wil alle programma's van mijn laptop afhalen, die voorgeïnstalleerd is, een herinstallatie van naar fabrieksinstellingen werkt dus niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een groot aantal programma's wilt verwijderen zonder je harde schijf te formatteren, zul je toch echt helaas elk programma één voor één bij langs. Of bij Start, Alle programma's, en dan bij de juiste mapje kijken van dat programma en kijken of daar iets van 'Uninstall' of 'Deïnstalleren' in staat. Of naar je configuratiescherm gaan, dan Software of Programma's (ligt eraan welke Windows je gebruikt), en in de lijst die je krijgt alle programma's bij langs gaan die je wilt verwijderen. Of je gaat naar C:\Program Files en verwijderd daar de mappen van die programma's, maar dit raad ik je af. Niet alles van dat programma zal in deze Program Files map staan en daarnaast worden ook de registersleutels niet verwijderd van het programma dat je wilt verwijderen.

Echt alles? Harde schijf formatteren. Of moet er wel wat op blijven staan? Windows kan zichzelf niet verwijderen, dus je zal er een andere programma voor moeten gebruiken. Als je het waarom erbij verteld dan kunnen we beter helpen. Je zal er toch weer een besturingssysteem op gaan zetten neem ik aan en die kan de oude zooi er voor het installeren er voor je afhalen.

Ga naar Start -> Settings -> Control Panel. Kies voor Add/Remove programmes en kies daar links in beeld voor Add/Remove Windows Components. Dan opent zich een apart venster waarbij je kunt aanvinken wat je wilt toevoegen of verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100