Waarom moet ik nu plots mijn leeftijd bewijzen bij een onschuldig filmpje op youtube?

Ik kijk graag naar "verstehen Sie Spass" en dan vooral naar "der hat"s verdient", waarbij mensen een beetje gefopt worden om zo één en ander ludiek te wreken. Een soort bananasplit in het Duits dus maar dan in dit geval op vraag van bv familie, vrienden, partner die zelf in de luren gelegd zijn of geplaagd worden door het 'slachtoffer".
Nu was er een zending "der hoteltest" die een wraak was op hotelgasten. Die hadden de hoteleigenaar wijs gemaakt dat ze een jaar niet op verlof konden, maar verschenen dan plots in één of ander boekje op een andere plaats.
De hoteleigenaar wilde zich "wreken" en dit gebeurde via een totaal uit de hand gelopen fotoshoot.
Ik wilde dit filmpje nog eens zien maar nu moet ik van youtube plots mijn leeftijd bewijzen met mijn creditkaart of met mijn identiteitsbewijs. Er komt in het filmpje een glimp "naakt" in (3 seconden) waarbij zogezegd door het promoteam een pornofilm gedraaid wordt zonder dat de hoteleigenaar dat weet. Hierbij zie je een glimpje naakt, zou het daardoor zijn? Of is dit (de vraag om mijn identiteit te bewijzen) iets wat niet te vertrouwen is en ik beter meldt aan youtube? Ik heb de film willen bekijken vanuit mijn account (ik was dus ingelogd).

Weet jij het antwoord?

/2500

De maatregel is het gevolg van Europese regels die minderjarigen beter moeten beschermen tegen schadelijke video's online. De verificatie is nodig voor het kijken van YouTube-video's met een leeftijdsbeperking, onder meer bij geweld, grof taalgebruik of seksueel getinte inhoud. Dat zijn video's die niet geschikt zijn bevonden voor kijkers jonger dan 18 jaar. Alleen ingelogde meerderjarige gebruikers kunnen dergelijke video's zien op YouTube. In Nederland is het toegestaan om een Google-account te hebben vanaf 16 jaar. In België is de minimumleeftijd 13 jaar. Via de app van Rijksoverheid kun je met je smartphone je id inscannen (fotograferen), vervolgens alle gegevens behalve je geboortedatum en voornaam zwart markeren, waaronder ook je foto. Ten slotte doorsturen via de link in YouTube en na een paar minuten (of langer) en verversen van de YouTube pagina kun je het fragment wel gewoon bekijken. Verificatie kan ook met je creditcard.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/i...
https://support.google.com/youtube/answer/...
https://tweakers.net/nieuws/172500/youtube...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100