ik wil af van het gepest op facebook, wie weet raad?

een vriendin wordt elke keer gepest, dan wordt er een nepaccount gemaakt en vervolgens onder haar foto's gereageerd met schelden en haatdragende taal, maar ook bij haar vrienden worden vreselijke teksten geplaatst. Dit is al bijna 2 jaar aan de gang. Wij weten niet hoe we het op kunnen lossen, als we het account rapporteren, wordt er gelijk een ander aangemaakt. Nu is mijn vriendin zelf geblokkerd door het nepaccount, dus kan het ook niet gerapporteerd en geblokkeerd worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Simpel. Je profiel alleen beschikbaar maken voor mensen die je vriend zijn. Dan kunnen ze niet reageren op je profiel.

Je kunt eventueel naar de politie gaan als het echt niet wilt stoppen. Ze kunnen dan het IP adres achterhalen van de daders. Ik zou dit alleen doen alleen als het echt uit de hand loopt. Ga naar iemand die je vertrouwt bijvoorbeeld je ouders of je mentor.

dit gaat wel erg ver mensen kunnen nu alles doen op een nep account maar andere mensen denken dat zij het echt is zou niet telang wachten en een mail naar facebook sturen politie is lui en zal er toch niks aan doen

Zet het facebook account op slot, dus laat alleen echte vrienden toe. En reageer niet op alles wat dat die hater/nepper schrijft. En blijf het rapporteren aan facebook. De technies van facebook kunnen achterhalen via achter de nepaccounten zit en deze permanent blokkeren, zodat deze persoon nooit meer op facebook kan en geen nepaccounts meer kan aanmaken. Het aanmaken van nepaccount is tegen de regels van facebook.

Je vriendin moet hier echt mee naar de politie. Die hebben gespecialiseerde teams die hier mee aan de slag gaan. Het duurt nu al 2 jaar dus het is echt nodig dat het nu een keer ophoudt. Dit is niet "gewoon" een keertje pesten. Misschien is het een idee om al haar vrienden een keer aangifte te laten doen bij de politie want jullie hebben er tenslotte ook mee te maken. Liefst doen jullie dat dan allemaal op dezelfde dag dan is het gelijk goed duidelijk hoeveel mensen hier last van hebben. En natuurlijk blijven jullie contact zoeken met Facebook.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100