Weet Iemand wat dit mailtje van Facebook inhoud?

Ik kreeg dit mailtje: jens.smouter.3@facebook.com was recently removed from your Facebook account. If you didn't do this, someone else may have accessed your account. We can help secure your account here:


En hoe Komen ze bij jens.smouter.3@facebook.com? Dit is niet mijn gebruikersnaam/email/wachtwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit ziet eruit als een phishingmail, waarmee ze je wachtwoord en gebruikersnaam willen achterhalen. Gewoon niks mee doen en verwijderen, in dat geval. Toegevoegd na 1 minuut: Je kunt zien of het inderdaad een phishingmail is aan de afzender. Als dit niks *@facebook.com is, dan is het zeer waarschijnlijk nep.

Ze maken je bang door te zeggen dat er waarschijnlijk iemand anders heeft ingelogd op je facebook en een van je vrienden heeft verwijderd. En dat kun je volgens hun veilig stellen door contact op te nemen en dan gaan ze proberen om je ww te ontfutselen. Dat is wat ik hieruit opmaak omdat dit heel veel lijkt op de fishing :) mails die ik in mijn hotmail voorbij zie komen.

Als het niet jouw gegevens zijn of van iemand die jij kent (vriend op facebook) dan moet je zulk soort emails weg gooien en verder NIET!!!!! lezen. Doe je dit wel (aanklikken van links e.d. heb je binnen de kortste keren een geïnfecteerde computer. Als je een email krijgt over iets wat jij niet kent of niet gedaan hebt moet je het weg gooien. Brengt alleen maar rotzooi met zich mee.

Bronnen:
Ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100