Hoi, ik ben op zoek naar een teller die het aantal bezoekers die op je website zijn weergeeft op je pagina. (Zonder reclame)

Ik kwam wel al het volgende script tegen, deze maakt echter verbinding count.js van een externe website. Dit heb ik liever niet. Is er een mogelijkheid count.js op mn eigen server te zetten? Of heeft iemand nog een handig linkje? ciao

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoeveel mensen komen er op je internetpagina? Ook hiervoor hebben we een script geïnstalleerd, zodat je dit op je internetpagina kunt tonen. Voeg onderstaande code toe aan de bestaande HTML-code nadat je het woordje 'username' hebt vervangen door je eigen username: Maak verder een leeg bestand aan onder de naam ‘counter.xbm’ en upload deze in dezelfde map als waar je HTML-pagina's staan. In dit bestand wordt bijgehouden hoe vaak je pagina bekeken is. Je kunt de teller resetten door opnieuw een leeg bestand te uploaden. In het stappenplan kan je nalezen hoe het uploaden in z’n werk gaat. Een werkend voorbeeld vind je op deze homepage:

Bronnen:
http://support.tigertech.net/counter
http://www.helpmij.nl/forum/showthread.php...

Als je het per se op je eigen server wilt draaien dan moet deze server hier wel mogelijkheden voor bieden (CGI, Perl, PHP, ASP, etc). Toch raad ik je aan om bijvoorbeeld voor Google Analytics of Onestat te kiezen. Dit zijn ook gratis mogelijkheden en deze hebben gelukkig geen reclame (zoals bijvoorbeeld de popup-vensters bij Nedstat / Motigo). Zo biedt de webserver die ik zelf gebruik voor een eigen website ook mogelijkheden voor het uitvoeren van scripts. Daarop heb ik bijvoorbeeld een forum + wiki draaien. Maar voor de statistieken gebruik ik een externe teller van Onestat. Daar ben ik tevreden mee en ik heb er verder geen omkijken naar. Als je meer wilt dan OneStat biedt dan kun je voor Google kiezen.

Bronnen:
http://www.google.com/intl/nl/analytics/
http://www.onestat.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100