Hallo, waarom gaat op mijn website op de pc alle toetsen open, maar op tablet en smartphone is er een toets die niet open rolt. Hoe zou dat komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je gebruikt waarschijnlijk een techniek om de animatie te laten zien. B.v. "Flash" of "Silverlight". Niet alle apparaten ondersteunen die techniek. PC's zijn vaak wat krachtiger en veel 'players' van diverse technieken zijn op de PC geïnstalleerd. Daarom draaien ze op veel PC's wel. Telefoons zijn wat beperkter en daarom wat kieskeuriger met de ondersteunde technieken. Vandaar dat de juiste player wat vaker niet aanwezig is. Op een iPhone is het zelfs ronduit onmogelijk om flash te draaien. En zonder de juiste player kan je on-screen toetsenbord niet getoond worden en kun je dus ook geen toetsen 'indrukken'. Je zult dus naar een ander toetsenbord moeten zoeken of de juiste player op de telefoon installeren.

Dat komt omdat je op de PC je er eerst met de muis over het menu, waardoor het menu uitklapt en je daarna zou je dus uit het lijstje kunnen kiezen. Maar tablets hebben helemaal geen muis en dus een muispointer. Het enige wat je doet ik klikken, maar daarop werkt jou menu niet. Die werkt via de zogenaamde 'hover' mechanisme. Je zult je website ook moeten voorzien van een klik-actie op het menu. Zodat die dan uitklapt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100