Hoe maak je een hyperlink met een vraagteken er in ?

hoe maak je een hyperlink met een vraagteken ''?'' er in dus zoals ''index.php?seite=h_frames''
kan iemand aan mij een uitleg geven. het hoeft niet persee index.php het kan ook index.html als ik maar weet hoe dat ''?'' werkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

(hier de zichtbare link, dus tekst en vraagteken?) even opgezocht op w3 schools, ik ben zelf ook een beetje bezig met webdesign maar simpele html

Die notatie is om data (parameters) mee te geven aan een PHP pagina. In je PHP script kun je dan met $_GET weer uit kunt lezen en gebruiken. Zie http://www.w3schools.com/php/php_get.asp voor een voorbeeld, de link met vraagteken erin hoeft overigens niet per se van een form te komen zoals beschreven.

Gewoon intikken zoals je een standaard link tikt. Bijvoorbeeld: Mijn link met een vraagteken. Wat je waarschijnlijk bedoelt is hoe je hier ook mee kunt werken. Met andere woorden, hoe kun je de waarden van de variabelen die je meestuurt (na de =) gebruiken op de pagina waar men terecht komt. Hier boven wordt al PHP genoemd, maar er is een enorme hoeveelheid talen die je daarvoor kunt gebruiken. PHP en Javascript zijn op dit moment de grootsten, maar er is ook ASP, Java, JSP...... Dit is mede afhankelijk van jouw server en jouw voorkeur. Even snel uitleggen hoe dit werkt is er niet bij. Koop een boek of volg online tutorials in één van deze talen. Je moet namelijk niet alleen weten hoe je variabelen kunt gebruiken, maar ook hoe je misbruik door je bezoekers (hackers) kunt voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100