Een form met checkbox erin via php naar email sturen, kan dat?

Ik heb een formulier in html gemaakt met textboxen en een vraag met checkboxes. Hoe moet ik in het scriptje in php uitleggen dat hij de geselecteerde waardes moet versturen? (dus als iemand optie 1 en optie 3 kiest, dat ik dat via de mail binnenkrijg van "gebruiker wil optie 1 en optie 3")

de textboxes is geen probleem, heb ze als variabelen gedeclareerd, maar ik dacht aanvankelijk dus dat ik elke checkbox afzonderlijk een id geef en zo stuur maar ik weet niet of dat uberhaupt mogelijk is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

PHP luistert naar de name, als je er meerdere hebt, zet je er '[]' achter, bijvoorbeeld: name="opties[]". Dat betekent dat PHP het als array moet zien. Zet altijd een value: value="optie_id", zoals value="2" en value="3", om de boxen te onderscheiden. Dan met PHP: print_r($_POST['opties']); Deze $_POST['opties'] is nu een array met alle geselecteerde values, die je met een foreach eruit kunt halen bijvoorbeeld. Toegevoegd na 2 minuten: Je kunt dat dan in een tabel stoppen, bijvoorbeeld: $table = '

'; foreach ($_POST['opties'] as $optie){ $table.=''; } $table .= '
'.$optie.'
'; en dan met de mail() functie de inhoud van $table (en de rest) versturen. PS: gebruik $_POST niet in live code, vanwege mogelijke hackers. Altijd eerst hacker-proof maken met addslashes e.d.

Ja hoor, dat kan zeker. Je kan iedere checkbox een naam geven en een value, bijvoorbeeld ON. Zodra deze checkbox aangeklikt wordt, moet je controleren welke checkboxen de value ON hebben. Toegevoegd na 2 minuten: Emailen kan verder met de functie mail()

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100