Als iets de GNU GENERAL PUBLIC LICENSE heeft, kan je dan de code kopieeren en inclusief naamsvermelding voor jezelf beginnen?

Een vriend en ik werken al een tijdje aan een project op GitHub. Na al meerdere pull-requests te hebben verstuurd begint ons geduld nu een beetje op te raken. De oorspronkelijke ontwikkelaar van 't project is niet meer actief en onderhoudt het project ook niet meer. Het is echter wel een mooi project, dus wij vroeger ons af: mogen we het project "forken" (overnemen) en onder een andere naam verdergaan? Uiteraard zullen we wel de naam van het oorspronkelijke project en de oorspronkelijke maker vermelden.

De licentie van het project is de GNU GENERAL PUBLIC LICENSE.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mag, voorwaarde is wel dat je de code van jullie fork ook weer uitbrengt onder dezelfde licentie. Dus jullie code moet ook weer vrij te gebruiken zijn door anderen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/GNU_General_P...

Zoals in de derde allinea te lezen valt: that you can change the software or use pieces of it in new free programs, and that you know you can do these things. Dus ja, je mag stukjes eruit gebruiken in nieuwe programma's. Zolang het programma dat je maakt maar gratis is. Toegevoegd na 2 minuten: Gratis wordt mee bedoelt dat je de code ook ter beschikking van anderen stelt.

Bronnen:
http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html

Met de GNU GENERAL PUBLIC LICENSE mag je het project Kopiëren en verspreiden, maar GEEN veranderingen aanbrengen. Jullie mogen er dus niet mee verdergaan.

Bronnen:
http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100