Hoe kan ik een PSD bestand omzetten in (x)HTML?

Hoe is het mogelijk om een psd bestand om te zetten in een xhtml bestand. Zijn daar nederlandse tutorials voor te vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan de slicetool gebruiken om onderdelen als knoppen en contentvelden aan te geven. Vervolgens kan opslaan als html. Ik zou echter aanraden om of zelf de html te schrijven of iemand in te huren want qua usability en seo is het niets.

In aanvulling op de vorige reactie, het is het meestal ook wenselijk om je site makkelijk te kunnen beheren. Je wilt wel een CMS hebben waarin je de teksten kunt aanpassen. Dit kan bijvoorbeeld met Wordpress maar om je eigen ontwerp daarin te krijgen, daarvoor heb je echt een programmeur nodig.

Hier is een goede video tutorial met drie filmpjes waarin word uitgelegd hoe je van een PSD bestand naar een goede HTML pagina kom. De filmpjes zijn helaas wel in het Engels maar daar is niks aan te doen. In de video's worden niet echt de basis van HTML uitgelegd maar je komt hier wel een eind mee. Er zijn natuurlijk wel effectievere manieren om dit te doen zoals door het gebruik van CMS zoals hier al is aangegeven. Als u de website echt online wil gaan zetten raad ik u niet aan om deze methode te gebruiken maar om HTML te leren is dit geen probleem. Als u nog vragen heeft over HTML of CMS ect. Dan kunt u mij ook altijd een bericht sturen. Veel succes,

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=aU5VpTWNczU

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100