Hoeveel programma talen bestaan er?

Hoeveel programma talen en scripts bestaan bv. Html php enz. En is het verstandig om alle (of temiste de meeste) programa talen te leren want ik wil heel veel programma talen leren.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn vele programmeer talen, waarbij het antwoord al als reactie gegeven is in je vraag. De vraag of het verstandig is om "alle" programmeer talen te leren/beheersen. Wat heb je als doel voor ogen om te gaan ontwikkelen? Het zou zonde van je tijd zijn om programmeer talen te leren waar je later niet veel aan hebt, aangezien vele programmeer talen een andere structuur en functies hebben. Wel is het verstandig om naar OO(p) (object (ge)örienteerd (programmeren)) te kijken, aangezien dit in de meeste talen van toepassing is voor zowel web based als software ontwikkeling.

Zorg dat je bekend met met termen en betekenissen van geheugen gebruik, OOP, MVC, framkeworks, platform, API, sdk, mysql en loos en strictly typed programmeertalen. Begin met leren en oefenen van één taal bijvoorbeeld php (loosly typed) zodat je bekend wordt met standaard programmeer onderdelen als: Variable Arrays Dictionaries functies en parameters protectie levels ifelse switches en loops classes Maak eens een website met html/css + php en javascript voor iemand die je ken. Een echte case om te oefenen werkt altijd beter dan zelf maar wat bedenken om te oefenen. Gebruik geen cms maak alles zelf anders wordt je nog niet wijzer. Heb je dat een beetje onder de knie dan ken je de basis van programmeren. Met deze kennis kan je vrijwel aan alle talen beginnen en hoef je alleen de meestal iets wat andere syntax te leren. Kies vervolgens om te werken met bijvoorbeeld c# (strictly typed) om OOP beter tot zijn recht te laten komen en een betere programmeur te worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100