In HTML Taal; Wat is nu precies een TAG?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals gezegd bestaat een element uit een begintag, de inhoud en een eindtag. Wat zijn nu tags? Een tag is een HTML code die tussen twee haken: < en > staat. Een voorbeeld van een tag is en ook is een tag. Het eerste voorbeeld is een begintag het tweede een eindtag. Een eindtag maak je hetzelfde als de begintag, maar dan met een /.

als iemand jou tagd in een foto dan zet hij jou naam in de foto zodat andere merken dat jij er ook op staat

Een tag is een label, een soort etiketje. In HTML gebruik je tags om kenbaar te maken wat de rol is van een element in je pagina-structuur. Meestal komen tag's in paren, in de vorm: Waar de informatie van het element (de 'inner html') dan tussen komt De tekst van het element Een tag kan ook attributen bevatten, die staan dan binnen de haken van de eerste tag: Google in het Nederlands) Soms bestaat een element maar uit één tag, die dan binnen de tag al wordt afgesloten: (b.v. bij een plaatje: Smiley face)

Als je een website maakt, maak je gebruik van een script dat geschreven is in html of PHP. Dit script bestaat uit allemaal zogeheten "tags". Een tag is een klein stukje code met een betekenis. HTML heeft enkele "basis tags". Iedere tag heeft een aparte betekenis. Als je een tekst dik gedrukt wilt maken, kan dat in word door op een knopje te drukken. Met HTML zet je deze tekst tussen de: tag. Je opent een tag door de haakjes te openen en daar de kern van de tag tussen te zetten, de "b". Hier tussen zet je de tekst die je dik gedrukt wilt hebben. Vervolgens moet je de tag afsluiten, dit doe je met de /. Als je dit bij elkaar neemt komt het op dit neer: Tekst die dik gedrukt moet Je hebt nog veel meer tags, speel er een beetje mee en je hebt het zo onder de knie! ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100