hoeveel uur kost het om javascript (jQuery) te leren?

ik ben al een aantal weken bezig om in de vrije tijd javascript te leren. Hiervoor maak ik gebruik van W3school en tutorials op youtube, maar krijg het nog steeds niet echt onder de knie. Zijn er nog betere methodes dan dit of een compleet lesprogramma?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mij kostte het 2 dagen en toen was ik eigenlijk al op zeer hoog niveau. Dat was dan ook mijn weekend dus ik heb twee dagen vol ge-experimenteerd. Als je al ervaring hebt met andere talen helpt dit altijd. Ik heb zelf als opstapje ook w3schools gebruikt. Voor vragen kan je altijd op GV terecht. Onder de knie krijgen? Zelf webpagina's bouwen waarin je veel jQuery op verschillende manieren verwerkt. Het is eigenlijk een echte pré als je al Javascript (en natuurlijk XHTML) kunt. jQuery is namelijk feitelijk een uitbreiding op javascript.

Het meten in uren is eigenlijk onmogelijk. Het ligt aan je motivatie, je achtergrond en je ervaring. Daarnaast is "jQuery" leren vrij abstract. jQuery biedt ontzettend veel en om ze allemaal te willen snappen moet je er natuurlijk tijd aan besteden. Persoonlijk heb ik het idee dat je niet alles hoeft te snappen van jQuery ( specifiek de functionaliteit die ze bieden) als je maar weet hoe je het resultaat kunt krijgen. M.a.w. de syntax, hoe jQuery omgaat met de interne objecten ( vaak de html nodes/tags) hoe je ze kunt benaderen en hoe je ze kunt manipuleren. Als je de syntax snapt is het vrij makkelijk om dingen te leren, dan kun je er mee gaan spelen en experimenteren. Even wat anders trouwens, W3schools raad ik iedereen af. W3 schools klinkt leuk maar leert je eigenlijk de verkeerde dingen. Daarnaast is het absoluut niet geassocieerd met de W3. De standaarden worden "enigszins" nageleefd maar er zitten desalniettemin ontzettend veel fouten in de voorbeelden. Wat beter is is gewoon te googelen voor een paar beginner handleidingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100