Hoe kom ik aan de netwerksleutel van mijn laptop?

Kan iemand het mij uitleggen? Ik heb al bijna een jaar mijn laptop en heb nu echt hard internet nodig, omdat we op het moment geen openbare pc hebben. Hij doet het wel met een Internetkabel, maar mijn broers stellen het niet echt op prijs dat ik soms stiekem hun kabel jat. Oftewel, alle kabels zijn al in gebruik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Staat het niet aan de onderkant van je modem of router dan zou ik hem even een reset geven en zo opnieuw een versleuteling aan te brengen. Schrijf deze dan wel gelijk even op he! :))

De netwerksleutel kan je vinden bij de handleiding van het draadloos modem....

Vraag het wachtwoord aan een familielid? Als je opnieuw een sleutel in wil voeren na de reset moet je het ip weten van de router staat wel in het instructieboekje of op internet.

kijk eens onderop de wireless router, daar staat vaak de WEP-key of WPA-PSK key. Een lange brij getallen, waarschijnlijk 16 cijfers. Je kunt ook een keer met de kabel naar je router surfen, en in de instellingen kijken wat de key is.

Zoals mijn voorgangers zeiden kun je de netwerksleutel vaak terug vinden. Wel, is er een handige tool voor die het netwerksleutel achterhaalt, mits je het eerder ooit hebt ingevoerd. Deze netwerksleutel wordt als het ware terug gehaald. Dus je moet dan wel al eerder met je netwerk verbonden zijn geweest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100