Hoe kan ik een anonieme email versturen?

Ik wil iemand een email sturen, maar hij mag (nog) niet weten dat die email van mij afkomstig is.

Deze persoon - ik noem hem M - is een IT-specialist die alles van computers en email weet. Hij is ook slim. Een paar jaar geleden heeft iemand hem een anonieme email gestuurd door een nieuw account aan te maken bij een webmaildienst, hem vanaf dat account een email te sturen, en daarna dat account te wissen.

M heeft toen naar die webmaildienst gebeld, en net gedaan alsof hij bij de technische dienst van zijn eigen emailprovider werkte. Hij heeft gevraagd vanaf welk IP-adres het tijdelijke account is aangemaakt. Op die manier heeft hij de afzender kunnen achterhalen.

Ik wil nu kijken of ik hem een anonieme email kan sturen, ZONDER dat hij kan achterhalen dat ik dat was.

Hoe doe ik dat?

Toegevoegd na 2 minuten:
 
M wordt volgende maand 50. In de aanloop naar zijn feest wil ik een grap met hem uithalen. Ik heb dus niets kwaads in de zin, er is niets illegaals aan de hand, en op 10 november zal hij erachter komen dat ik (samen met een paar anderen) achter die mails zat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de bibliotheek een mail adres aanmaken en daar via dat adres een mail sturen.

Het enige dat ik kan bedenken is een tijdelijk email adres aanmaken via Hotmail. Daar vul je gewoon een andere naam en adres in.

Je kunt hetzelfde trucje uithalen, maar dan via een "anonymous proxy". Daarmee kan de webmaildienst je erg lastig achterhalen.

Bronnen:
http://www.dutchproxy.nl/
http://www.youhide.com/

Ga naar die bieb en berstuur met een schaduw account een email et ip adres is dan openbaar en nooitmeer naar jou te linken. Doe je het ook nog eens vanuit een andere plaats dan wordt het nog moeilijker.

Je kan naar de Bibliotheek gaan, daar een nieuwe email-account aanmaken. En nadat je je email verstuurd hebt, de account wissen. Hij kan dan wel het IP opvragen, maar dat is een hele andere dan de jouwe.

http://www.sendanonymousemail.net/

Ja, je zult dus het email-adres moeten aanmaken vanuit een IP-adres welke niet naar jou is te traceren. Het mooiste zou zijn om vanaf zijn computer dat account aan te maken en die email versturen. Ander kan je nog proberen om via een anonymizer (google maar eens), een tussenroute te maken en hiermee het email account aan te maken. Zo kan je meerdere routes maken. Ook kan je een computer hacken en van daaruit het email bericht versturen. Helaas is dat wel strafbaar. Je kunt ook een email versturen vanuit een smartphone. Daarmee krijg je altijd een dynamisch ip-adres welke alleen maar naar de provider is te traceren. Dan kan je op die smartphone een email adres aanmaken en de email versturen. Daar M maar eens uit hiermee. Het email adres waarmee je smartphone op het internet zit, kan je eenvoudig achterhalen via www.watismijnip.nl. Gebruik webmail om het bericht te versturen. Als je deze methode gebruikt, zou je me op de hoogte willen houden of M toch nog het bericht heeft kunnen achterhalen?

Een draadloze verbinding zoeken die niet beveiligd is. Maar dan niet in de buurt waar je woont, want dan komt ie erachter dat het bij jouw uit de straat komt. Een bibliotheek of een internetcafé is het makkelijkst. Heb je kennissen in het buitenland? Dan die vragen een email te versturen. (eventueel zelf uit een bibliotheek in het buitenland) Toegevoegd na 15 minuten: eventueel zelf = eventueel zelfs

Als erkend ( door mijzelf) digibeet zou ik zeggen: Via een tussenpersoon,b.v. een mede GVer.

Ga op een proxy, ip of web proxy ( hidemyass.com) bijvoorbeeld. Ga dan naar een anonieme email service, als je op google typt anonymous email vindt je vast wel iets (denk ik). Succes! btw. Je zou ook een ip proxy kunnen gebruiken.. en daarna nog op een webproxy, of dit veel zinvoller is weet ik niet. Eventueel zou een VPN service ook kunnen werken.. Groetjes! Toegevoegd na 1 uur: Wellicht kan het nog helpen je dns servers te veranderen naar bijvoorbeeld Comodo dns servers... Dan ziet je ip het volgens mij niet, dit weet ik niet zeker trouwens.

Als ik jou was zou ik een internetcafe bezoeken, daar een hotmail adres aanmaken en via dat adres hem een mail sturen.

van een computer van vriend/vriendin/kennis vage bekende die voor hem niet naar jou kan leiden met een een acount die je voor dat doel aanmaakt als hij gaat proberen de afzender te achter halen zou je daar iets mee kunnen doen om de grap wat uit te breiden door een heel raar verzend adres te vinden ik las laatst iets over een grap die mensen uitgehaald hadden waar door er nietsvermoedende mensen naar ouwehands dieren park gingen bellen met de vraag of ze meneer de leeuw mochten spreken (die hebben ze daar trouwens niet) ik denk dat een hoop mensen echt wel met jouw email plan mee willen werken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100