Wat is een echt goede betrouwbare (Nederlandse)"online encyclopedie" buiten Wikipedia?

Er is veel twijfel en kritiek op de betrouwbaarheid van Wikipedia. Mede doordat iedereen er op kan zetten wat ze willen. Maar is er ook zoiets als een echt betrouwbare online encyclopedie? Al dan niet betaald.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat is Encyclo? Encyclo is een zoekmachine voor begrippen en definities. Op honderden Nederlandse en Vlaamse websites staan begrippenlijsten met ieder hun eigen specialiteit. Voor de eerste keer zijn deze lijsten bij elkaar gevoegd en is het zoeken naar definities een stuk makkelijker geworden. Toegevoegd na 1 minuut: Encyclo heeft momenteel 1.353.235 begrippen geïndexeerd uit 711 bronnen. Er staan 983.261 unieke woorden in de database. De begrippen zijn ingedeeld in 32 categorieën.

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/

Geen, daar een ieder er weer iets in kaan aanpassen

Hier staat een overzichtje van een aantal encyclopedieën (ook Engelstalig), de meesten voor een bepaald onderwerp: http://www.apporte.nl/index.html Ze beginnen daar al met: "Er zijn bijna geen complete en gratis Nederlandstalige encyclopedieën te vinden op internet." Wat je natuurlijk altijd kunt doen: Wikipedia raadplegen, opletten of er bronnen genoemd worden en die bekijken, en zelf nog even verder zoeken - niet alleen naar bevestiging, maar ook naar eventuele ontkrachting van wat er gesteld wordt. Bij sommige Wiki-artikelen staat ook al vermeld dat er geen bronnen zijn of dat het stuk wordt betwist. Je kunt ook even kijken naar de bewerkingsgeschiedenis, dat kan soms erg leerzaam zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100