kan ik twee draadloze netwerken maken op mijn modem (adsl) dus met twee verschillende namen en wachtwoorden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met bepaalde access points is dit mogelijk. Standaard modems bieden deze optie vaak niet. Voor zover ik weet zijn de Cisco 1100 series en bepaalde Symbol AP 5131 acces points in staat meerdere draadloze netwerken te broadcasten. Het is echter ongebruikelijk om dit thuis te gebruiken gezien de opties als een SSID koppelen aan een VLAN of daarachter RADIUS authenticatie te plaatsen. Het is wel mogelijk en je zult rekening moeten houden met de channels, deze mogen elkaar niet overlappen. De prijs is ook een factor die mee zal spelen. het ligt namelijk tussen de 300 en 400 euro.

Dat kan door een extra draadloos toegangspunt toe te voegen, en deze de configuratie voor het tweede netwerk te geven. Puur en alleen op het ene modem, zonder extra rand apparatuur lukt het niet, bij mijn weten.

Dat kan, maar je kan er maar een bedienen, althans bij de meeste router/modems. Dus veel nut heeft het niet. Toegevoegd na 1 minuut: andiger is het dan om er een extender tussen te hangen en die een andere uitgangs naam te geven. Toegevoegd na 13 minuten: De Sitecom WL-330 Range Extender, ook wel repeater genoemd, geeft een zeer krachtig signaal. Krachtiger dan mijn Philips 802.11n router zelf. Geplaatst op een tussenverdieping waar de 300 mb/s is teruggevallen naar 270 geeft de Sitecom het signaal naar de volgende verdieping door zonder verder snelheidsverlies.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100