Vind je percentage goede antwoorden belangrijker dan aantal punten?

Je kunt nu de top van gebruikers zien, die top wordt samengesteld door het aantal punten dat iemand heeft. Ook het niveau wordt door punten bepaald.

http://www.goeievraag.nl/top

Maar ik denk zelf dat het percentage beste antwoorden belangrijker is, terwijl je daar eigenlijk helemaal geen toplijst van kunt zien.

En tuurlijk ook punten enz zijn niet het belangrijkste, maar mensen met een hoog niveau (veel punten) worden wel eerder serieus genomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat vind ik niet. Beide getallen zeggen op zich niet zo veel over de wijze waarop een entiteit hier al dan niet werkelijk bijdraagt en de waarde van die bijdrage. Wel geeft het huidige systeem van validatie mijns inziens een basaal maar redelijk getrouw beeld van de betrokkenheid van deelnemers bij deze site. Het aantal "beste antwoorden" zit immers stevig verdisconteerd in het totale puntenaantal dat iemand hier opbouwt. Op zich verder zou er (ook) wat mij betreft best geexperimenteerd mogen worden hier met meerdere lijstjes en waarderingssystemen maar vooralsnog ben ik van mening dat dit voldoende gebeurt en dat een werkelijk meer op merites gewogen alternatief zich nog niet heeft aangediend.

De juistheid van het antwoord en of het antwoord past zou fijn zijn voor de waardering. Voor mij is het belangrijk dat ik een goed antwoord krijg op een vraag.

Ja, ik vind persoonlijk ook het aantal goede antwoorden belangrijker dan de punten. Vooral omdat er in de lijst van 'toppers' voornamelijk mensen staan die veel antwoorden en niet ook goed antwoorden. Natuurlijk zou je zeggen: Maar als je veel antwoord heb je ook meer kans om een goed antwoord te geven...Dat is dan erg kortzichtig. Daarnaast is Goeievraag.nl niet een medium om met 'antwoorden' te strooien, maar om anderen te helpen. Zolang er op 'domme' vragen wordt geantwoord, zullen dat soort vragen worden gesteld en komen veel mensen in de top 10 door op dat soort vragen te antwoorden. Dat is erg jammer, want het maakt de werkelijke kwaliteit en waarde van antwoorden erg ondoorzichtig. Inderdaad zou een overzicht van beste antwoorden ook een goede maatstaf zijn (zelfs als iemand maar 1 antwoord geeft en dit ook z'n enige 'beste antwoord' is, is dat nog steeds een 100% score. Misschien dat het nog wel naar redelijkheid of 'niveau' zou moeten worden gegroepeerd). Voor mij persoonlijk zou zo'n 'beste antwoord' lijst natuurlijk veel leuker zijn ;). Maar het bovenstaande is niet uit die gedachte bedoeld.

Punten scoren vind ik niet zo belangrijk eigenlijk.. ik denk dat het meer mannelijk is om te willen scoren ;) Dus ik vind kwaliteit veel belangrijker dan kwantiteit. Veel is makkelijk te verzamelen, stel veel vragen, sluit ze weer even snel en geef gewoon overal een eenvoudig antwoord op.. en je hebt kwantiteit. Kwaliteit.. daar zit de echte uitdaging in ! Zie dat maar eens voor elkaar te krijgen. Dan heb je past echt een goed antwoord gegeven ! Maar goed.. de site heeft Goeie vraag dus de focus ligt kennelijk op de vragen en niet op de antwoorden ;) Een vrouwelijke variant is misschien een site die Goed Antwoord heet en daar telt dan het percentage goeie antwoorden enkel als je in de top vijf wilt staan ofzo :D

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100